2019-08-26 266 浏览
自己去完法国就钟意左食法式甜品,返到香港都好耐冇食咁岩有同事last day买左系西港城对面既Tartes & Pop法式挞做散水饼,试左觉得几好味,于是我就自己放工买左四只返屋企食法式挞有十款味道可以拣今次我拣左香橙伯爵茶、柠檬榛子朱古力挞、三重荔枝挞,同埋法式咖啡忌廉布丁挞仲有8款6吋蛋糕添,够6至8人食张卡仔教我地食果时要用手拎起个挞,直接咬落去,唔使用刀叉食 Orange Earl Grey 香橙伯爵茶橙味好浓!食得出个酱应该落左唔少橙皮淡淡地既伯爵茶味加左清新既橙味,系个唔错既配搭,因为伯爵茶本身都会有极少量既果香味Lemon Ganduja 柠檬榛子朱古力挞榛子朱古力非常夹,柠檬酸酸地如果用黎做散水饼,一定要留返呢只味俾d成日返工恰眼训既同事呀Fresh Lychee 三重荔枝挞成只都系荔枝味,冇mix其他味,几fresh下食完唔会太济,仲有d荔枝肉系面可以食 Coffee Creme brûlée 法式咖啡忌廉布丁挞焦糖炖蛋香滑就一定要架啦闻落同食落都有浸焦糖香 咖啡味食到,但唔会盖过焦糖味同埋蛋香味每只都系独立包装后放入大盒,细盒表面有号码可以对返张卡系边只味上官网睇见
自己去完法国就钟意左食法式甜品,返到香港都好耐冇食

法式挞有十款味道可以拣

仲有8款6吋蛋糕添,够6至8人食

张卡仔教我地食果时要用手拎起个挞,直接咬落去,唔使用刀叉食

橙味好浓!食得出个酱应该落左唔少橙皮

Lemon Ganduja 柠檬榛子朱古力挞
Coffee Crème Brûlée
Coffee Crème Brûlée

榛子朱古力非常夹,柠檬酸酸地

Fresh Lychee 三重荔枝挞
Fresh Lychee
Fresh Lychee
成只都系荔枝味,冇mix其他味,几fresh下
食完唔会太济,仲有d荔枝肉系面可以食

Coffee Creme brûlée 法式咖啡忌廉布丁挞
Lemon Gianduja

焦糖炖蛋香滑就一定要架啦
闻落同食落都有浸焦糖香
咖啡味食到,但唔会盖过焦糖味同埋蛋香味

上官网睇见到仲有送货服务,买够一定价钱仲有discount
真系好岩做散水饼
2019-08-12