2020-02-16 18 浏览
由于一直都好挂住呢度嘅生菜🥬包,所以趁情人节前夕就同朋友黎左呢间好有feel嘅泰国餐厅食。呢度有少少泰国菜mix西餐+bar嘅feel,好啱同伴侣或者朋友倾计饮下酒🥂野食方面,我地一坐野服务员就拎左碟前菜小青瓜比我地,一路点菜一路食,又辣又开胃,好食到想无限refill 🤤个生菜包依然咁有水准,好香口够味嘅肉碎又有另一种辣,呢种辣啱啱好,又唔会食到好似麻辣米线𠮶种令人个嘴麻痹嘅感觉,加埋好fresh嘅生菜包埋,啲汁就黎爆出黎好juicy👍另外仲要赞下佢另一个前菜:越南纸米卷👍冇谂过佢都几多旧😳仲要好食😋个皮够晒薄,仲有层烟三文鱼系入面好够味,加埋青瓜等等好足料,又唔会太dry,有啱啱好份量嘅沙律酱,全部野加埋真系好夹,系我食过最好食嘅纸米卷😋我地另外仲叫左杯啤酒🍻,黎到mint就梗系要叫番杯mint beer啦🍺果然,佢系有薄荷味嘅啤酒,但意外地好饮😳凉凉地带啲清香沟埋少少苦嘅啤酒好易入口,fresh得黎好啱女士饮。呢间餐饭环境气氛都好好,仲有个大screen系度播歌睇MV,令人好enjoy个个氛围。🎼