2024-02-09
泰式海南鸡半只海南鸡呈金黄色,卖相佳 。鸡肉滑不溜手,食落系暖身嘅。佐以甜豉油同辣酱,非常好食。咖哩海鲜脆包盅大大份好足料。咖哩系好似咖哩炒蟹𠮶种咖哩, 配上脆皮包盅, 包身吸满咖哩嘅精华 ,食落非常之惹味。 海鲜亦好多, 粗略数过有两旧青口,裹粉炸过嘅鱼柳, 仲有一两嚿虾同埋鱿鱼, 一份够晒两个人食。Strawberry snowy cream饮落好冰冻,质感似沙冰同雪糕嘅混合饮品。 原本担心会好甜, 实际饮落就唔觉得太腻, 底部嘅士多啤梨酸味啱啱好中和到面头嘅甜味, 几好饮。Mango coco mousse with sago依杯同样好冻,质感都系比较接近冰沙, 相比起Strawberry snowy cream 流质少少。 饮落带有少少芒果同椰香味, 仲有啲西米。好丰富。
咖哩海鲜脆包盅
Strawberry snowy cream