2024-03-21 325 浏览
店名: Orange Elephant Thai Restaurant 地址: 北角和富道21-53号和富地下G18B号舖北角站A1出口,行7分钟环境: 4/5价钱: 4/5味道: 4/5因为朋友住北角,又想食泰国,见到呢一间喺和富商场入边嘅泰国嘢就入嚟试吓😁烧原只鱿鱼筒 ❤️❤️❤️❤️❤️$104个份量同样吓亲我🥲只鱿大只到我同我朋友都吓亲🤣CP值高同抵食!鱿鱼肉保留到炭烧𠮶只味同埋鱿鱼本身嘅味道,唔会烧到好干身😋加埋泰式辣酱就更加惹味🥰😘鱿鱼控表示无得输🦑🦑杂锦串烧 (猪/牛/鸡) ❤️❤️❤️❤️$89串烧烧到外皮脆脆地🤓三款肉都好好食!内里肉质嫩滑,唔会烧到干身到肉汁都冇埋🫶🏻😻上面黄色嘅酱料系葡汁嚟,加埋沙嗲酱完全系Perfect,餐厅要完全系成个串烧嘅灵魂👅我同个friend都食晒啲酱🫦我最钟意食系鸡串烧!泰式炸虾饼3件 ❤️❤️❤️❤️❤️$79呢一个虾饼完全俾足料,见到Menu张相以为好细旧🤣点知实际上大大旧,平时𠮶啲虾饼系好多粉浆同埋啲虾肉捞埋一齐😛但系呢一个真系好料,食到淡淡虾肉🥹🍤加埋佢𠮶个酸酸地嘅酱,完全唔会觉得油腻,呢个真系好抵食,我会因为依一嚿虾饼而再嚟呢间餐厅🫨😛青木瓜沙律 ❤️❤️❤️

地址: 北角和富道21-53号和富地下G18B号舖

个份量同样吓亲我🥲只鱿大只到我同我朋友都吓亲🤣CP值高同

杂锦串烧 (猪/牛/鸡) ❤️❤️❤️❤️

泰式炸虾饼3件 ❤️❤️❤️❤️❤️

青木瓜沙律 ❤️❤️❤️❤️
之前喺泰国好钟意食青木瓜沙律,见到呢度有得嗌🧐即刻嗌咗过嚟试吓,上到嚟份量都系吓亲人,酸酸甜甜嘅汁,配上青木瓜丝同埋萝卜丝🥳开胃得嚟又唔会十分饱肚🤩啱晒食完油腻嘢清爽一下!

鸡油香饭 ❤️❤️❤️❤️❤️
如果食唔晒成个饭😏不如试吓单点一个油鸡香饭🥹包保你食过返寻味,唔系𠮶啲油腻鸡饭,系真系有香味!🫨😛

炭烧猪颈肉 ❤️❤️❤️❤️
完全系泰国菜必点嘅炭烧猪颈肉😘份量足料,肉质唔会烧到好干身,炭烧嘅香气配上猪颈肉嘅油脂🤪谂起都肚饿

青柠梳打 ❤️❤️❤️❤️
食咗咁多油腻嘢,啱晒嗌返杯青柠梳打减少油腻感🥸🥤唔会好甜好清爽!