2024-02-15
情人节去左一间泰国fine dining 庆祝!餐厅位于中环,装修以pastel colour为主,少女心爆棚🫶🏻 餐厅主打海鲜料理,用法式煮法同埋fine dine 体验加入泰国风味👍🏻 初初惊菜式会好辣,但系又唔会,仲几符合我口味😋 侍应服务都唔错🥰/Lunch Menu $680/🌟 Truffle Kanom Krok Kanom Krok (椰子奶油班戟) 系泰国地道小食,加左黑松露成件事升华左!松露味道好香,椰子奶油带有少少甜味,迷你班戟表面香脆入面烟韧,系一个好开始👍🏻🌟 Yum Som O柚子沙律卖相好吸引,加左辣椒酱味道香口,中间仲有个roasted chilli paste 口感好顺滑🌶️ 旁边有一只肥美海虾😍非长厚肉口感弹牙!🌟 Tom Yum条状鱿鱼口感好软熟,对于唔系好食得辣嘅我黎讲冬荫功汤酸辣度啱啱好🤣 佢另外仲配埋Broiche,好松软,搽d chilli butter 再点冬荫功汤黎食好正😋🌟 Satay另外仲加左个伊比利亚猪沙爹串烧,肉质软熟🐷🌟MassamanYellow chicken 卖相好靓😳 鸡肉好嫩滑,外皮炸得松脆🐔加埋红咖哩味道更加香口!🌟
/Lunch Menu $680/
🌟 Truffle Kanom Krok
🌟 Yum Som O
🌟 Tom Yum
🌟 Satay
另外仲加左个伊比利亚猪沙爹串烧,肉质软熟🐷
🌟Massaman
🌟Gaeng Bai Cha Plu
黄咖哩龙虾非常出色!龙虾弹牙,黄咖哩椰奶味相对浓郁,另外佢个炒糯米饭加埋香脆蒜粒同埋薏米等等口感好好👍🏻
🌟I-Tim Ma Pharo
甜品面头系coconut snow,比刨冰口感更细腻,里面就有香蕉同埋乳酪👍🏻 另外仲有两款petite four作结😋