2023-08-15
餐厅环境装修又雅致又浪漫💕无论系餐聚或庆祝都非常适🈴️,里面仲有好舒服嘅大sofa卡位餐厅非常贴心,坐低后,侍应就送上welcome fruit ,真系好健康👍🏻有两个西班牙黑蕃茄,切开新鲜嘅柠檬🍋挤落蕃茄到,再加啲橄榄油或醋一齐食又得,蕃茄新鲜爽甜,一啲都唔会腥或酸,啱晒我口味。面包都十分软熟美味,另一款就好香芝麻味。拣咗Executive Set Dinner,呢个餐真心抵食,仲好好味😋连Starter嘅摆碟都好靓😻😻香煎鸭肝伴无花果汁一定要试吓呢个Starter,超有诚意,鸭肝煎到好香口,下层嘅多士有少少焦糖化,外脆内软,配合埋无花果汁,成个组合真系好perfect 👍🏻法国鸭肝慕丝伴鲜无花果 鱼籽酱配法包脆多士有两件法包脆多士,将鸭肝慕丝、鱼籽酱及无花果放上多士一齐食,真系好有层次感炭烤法国羊扒配普罗旺斯田园鲜蔬呢度嘅炭烤Main Course真心掂👍🏻,羊架拣咗7成熟,仲有3件,肉质多汁肥美,一啲都唔膻,真系非常美味。侍应特别介绍厨师整咗炸薯叶,整得又靓又香脆,唔会油腻,味道都唔错炭烤特级安格斯西冷牛扒伴脆薯条,田园沙律牛扒叫咗5成熟,厨师真系拿捏得非常好👍🏻切开唔会有血水流出
面包都十分软熟美味,另一款就好香芝麻味。
香煎鸭肝伴无花果汁
法国鸭肝慕丝伴鲜无花果 鱼籽酱配法包脆多士
炭烤法国羊扒配普罗旺斯田园鲜蔬
炭烤特级安格斯西冷牛扒伴脆薯条,田园沙律
牛扒叫咗5成熟,厨师真系拿捏得非常好👍🏻切开唔会有血水流出,西冷牛味香浓,肉质嫩滑,加上🈶我最爱嘅炭烤香味,真系好钟意呢个❣️仲有炸薯条都好正😍外脆内软,系我钟意𠮶种,沙律🥗都好新鲜可口
芒果芝士蛋糕
芝士蛋糕嘅芒果味香浓得黎带有点儿酸酸甜甜,食落一啲都唔腻,好啱我食