2022-11-05
♨️C.K. Bistro九龙城打鼓岭道23号百营中心7楼@ck_bistro ♥️隐世西餐好地方,天气未冻我地选择咗坐出边,环境好正又浪漫,食物质素高又丰富,好满足的一餐fine dining🥰🔷炸芝士及车厘茄甜甜酸酸几好🔷鹅肝酱多士鹅肝酱好香又带点酒味,绝对系追住食🔷芝麻炸蚝配芥末蛋黄酱用心制作的前菜🔷自家制脆糖刁草腌三文鱼三文鱼好香好肥🔷 handmade bread新鲜好味的面包🔷诺曼第海鲜汤好高分嘅海鲜汤,真材实料🔷炭烧美国西冷牛扒够大份,肉质够淋够香👍🏻🔷58度水果牛小排配烧凤梨及黑松露菌薯蓉用咗凤梨甜酱食落有啲似甜叉烧,但明明系牛小排🤣,质感上都好香好唔错,我始终觉得佢似系高质叉烧🔷朱古力蛋及抹茶布甸两个甜品都好好食一流,尤其朱古力蛋糕苦中大点甜有层次🔷iced tea 食物:8.8/10抵食:8/10环境:8.5/10。。。#香港美食 #香港美食日记 #美食日记 #美食推荐 #美食指南 #hkig #hkfoodie #foodie #hkfood #foodhk #foodiehk #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfood
九龙城打鼓岭道23号百营中心7楼
@ck_bistro
🔷炸芝士及车厘茄
甜甜酸酸几好
🔷鹅肝酱多士
鹅肝酱好香又带点酒味,绝对系追住食
🔷芝麻炸蚝配芥末蛋黄酱
用心制作的前菜
🔷自家制脆糖刁草腌三文鱼
三文鱼好香好肥
🔷 handmade bread
新鲜好味的面包
🔷诺曼第海鲜汤
好高分嘅海鲜汤,真材实料
🔷炭烧美国西冷牛扒
够大份,肉质够淋够香👍🏻
🔷58度水果牛小排配烧凤梨及黑松露菌薯蓉
🔷朱古力蛋及抹茶布甸
两个甜品都好好食一流,尤其朱古力蛋糕苦中大点甜有层次
🔷iced tea
食物:8.8/10
抵食:8/10
环境:8.5/10
。
#香港美食 #香港美食日记 #美食日记 #美食推荐 #美食指南 #hkig #hkfoodie #foodie #hkfood #foodhk #foodiehk #hkfoodpic #hkfoodblog #hkfoodblogger #hkfoodstagram #hkfoodlover #foodporn #foodstagram #foodphotography #西餐 #食好西 #finedining #九龙城美食 #食在九龙城 #牛扒 #dessert #chillvibes #鹅肝酱 #西冷 #牛小排