2023-08-09 169 浏览
海港城的海景餐厅冢田,可以饱览维港景色,环境舒服好坐。餐厅主打日式料理同寿喜烧美人锅。中午时间提供多款套餐,包埋野饮,相当吸引!美人框饭御膳框饭御膳包沙律、渍物、鸡汤,只需在三款主食中拣一款及在五款框饭中拣两款就以组成即丰富又美味的午餐。新鲜沙律菜配上炸莲藕片,加入刺身三文鱼粒,卖相鲜艳,口感清爽。三文鱼框饭+牛肉时雨煮框饭选用日本米,米粒饱满,好似粒粒饮饱水。三文鱼肉质嫩滑而且入味,用三文鱼籽做点缀,卖相好靓。牛肉用烧汁料理,肉质鲜嫩无渣,跟埋酸姜,令口感层次提升。天妇罗拼盘,大虾天妇罗好特别,沾咗5色脆粒,炸粉好薄,天妇罗口感香脆唔油腻。另外有1条秋葵同1片翠玉瓜,非常丰富。美人寿司御膳除咗配有相当嘅沙律、鸡汤、主食我都系拣咗天妇罗,佢同一大碟寿司配到好靓,影咗好耐都未舍得食。呢个寿司set有一件大size腐皮,上面铺有三文鱼粒同玉子粒粒再用三文鱼籽点缀,口感多层次,非常好食!卷物有2件鳗鱼、2件和牛、2件帆立贝、2件蟹肉,实在太吸引啦!另外一小碟炸鸡、一小碟腐皮、一小碟南瓜蕃薯!全部都非常高质!
1972 浏览

美人框饭御膳