2022-09-18 37 浏览
今日同好耐无见的朋友嚟到柯士甸路打边炉!留意咗佢好耐今日终于可以一试!同传统打边炉唔一样,一双枱嘅唔系汤底而系满满嘅海鲜锅!之后店员会来炒熟啲材料,一点火简直就系一个表演😍睇到我哋个个都目不转睛!材料非常丰富有花胶,龙虾,花甲,螺,青口等等!炒熟咗之后就加汤!店员话要饮咗呢个汤先开始加材料打边炉😋我哋一人一碗海鲜汤,非常鲜甜美味!好足料!之后我哋叫咗几样打边炉嘅料,由不同类型嘅丸同埋饺!而我最钟意推介嘅就系呢一盘牛肉!有切牛肉咁多个部位!白色嘅脂肪部份都非常好味😍四个人食刚刚好!小菜方面,可以嗌咸蛋炸鱼皮!干食又得,浸打边炉食都得😉非常香脆可口你得醉胡炉打边炉就一定要叫埋酒!🍶我哋叫咗一支sake! 店员用一个好靓嘅冰壶装住俾我哋🥰我哋拣嘅呢一款非常容易入口,唔会太甜!配衬打边炉刚刚好!呢度环境非常舒适,地理位置又好,都好近佐敦地铁站,下次都会再同朋友一齐嚟食😋😋😋😋🍶🥘