2024-07-03
连续几日假期 约咗朋友去打下边炉吹下水佢带咗我去金马伦道呢间阿爷八鲜锅话海鲜好高质 果然冇介绍错隐身喺闹市中 上到去见到有2个鱼缸入面有生猛嘅龙虾、蟹、蛏子有传统中式酒楼嘅感觉位置宽阔 仲有卡位 坐得好舒服店员会好热情介绍餐牌 7:30前离座每人$368 可以食2.5个钟加$20就可以任饮汽水同纸包饮品仲提我哋like & share 社交平台就可以有免费刺身老细亦都会亲自出嚟招呼客人好有传统、富人情味嘅旧式酒楼嘅感觉先食鸡煲 可以拣原味、麻辣、酸辣我哋要咗原味 加咗洋葱、唐芹、芫荽一齐炒食落非常惹味 鸡件嫩滑多肉仲可以无限refill 钟意食肉嘅肉食兽应该会好满足刺身好新鲜 有鲜虾、希灵鱼、北极贝冇谂过打边炉嘅刺身都咁高质打边炉之前仲可以饮啖时令炖汤先用茶壶同茶杯装嚟饮 好特别系炖菇汤 饮落好滋补好清甜 好好饮 之后就系打边炉要咗海鲜汤底先食跟餐送嘅霸王海鲜盘 超丰富有越南大虎虾、澳洲大龙虾、苏格兰蛏子、苏格兰大元贝、台山奄仔蟹、新鲜鲍鱼每款份量都好大鲍鱼上枱时仲郁紧 抓住咗个碟唔肯落获🤣食落好爽脆、好鲜甜龙虾好结实啖啖肉 奄仔蟹好多蟹膏蛏子同虎虾爽弹新鲜 其他火锅配料可以任点款款都
佢带咗我去金马伦道呢间阿爷八鲜锅
话海鲜好高质 果然冇介绍错 隐身喺闹市中 上到去见到有2个鱼缸
入面有生猛嘅龙虾、蟹、蛏子
有传统中式酒楼嘅感觉
位置宽阔 仲有卡位 坐得好舒服 店员会好热情介绍餐牌
7:30前离座每人$368 可以食2.5个钟
加$20就可以任饮汽水同纸包饮品
仲提我哋like & share 社交平台就可以有免费刺身
老细亦都会亲自出嚟招呼客人
好有传统、富人情味嘅旧式酒楼嘅感觉 先食 鸡煲 可以拣原味、麻辣、酸辣
我哋要咗原味 加咗洋葱、唐芹、芫荽一齐炒
食落非常惹味 鸡件嫩滑多肉
仲可以无限refill
钟意食肉嘅肉食兽应该会好满足 刺身好新鲜 有鲜虾、希灵鱼、北极贝
冇谂过打边炉嘅刺身都咁高质 打边炉之前仲可以饮啖时令炖汤先
用茶壶同茶杯装嚟饮 好特别
系炖菇汤 饮落好滋补好清甜 好好饮 之后就系打边炉
要咗海鲜汤底
先食跟餐送嘅霸王海鲜盘 超丰富
每款份量都好大
鲍鱼上枱时仲郁紧 抓住咗个碟唔肯落获🤣食落好爽脆、好鲜甜
龙虾好结实啖啖肉 奄仔蟹好多蟹膏
蛏子同虎虾爽弹新鲜 其他 火锅配料可以任点
款款都好高质 仲用咗九宫格盘嚟摆碟
非常打卡able! 当中安格斯牛同虾滑都好正 encore咗好几次
2.5个钟非常够食
店员又keep住留意收碟、加汤、加菜
Service 100分
性价比极高👏🏻👏🏻