2019-08-22 11 浏览
同妈妈食野,永远要坐得舒服~ 蒸锅兴左好多年,但妈妈未食过,于是选左间好啲既餐厅带佢试下。佢位置都隐蔽之余离闹市不远,系酒窝附近。间餐厅好大,有房仔,我地两个都比张好舒服好大既枱我地坐。点左蒸气石锅海鲜餐,粥底配南瓜加鸡同黑松露蒸蛋。黑松露蒸蛋系必点,暂时系我人生食过最滑既蒸蛋,完全冇瑕疵。个蛋蒸到咁上下侍应会倒水放黑松露,好impressed。海鲜既部分,每样都有侍应帮你处理,计时,夹比你,倒啲海鲜蒸出黎既水去下面个粥底,间唔中拌下个粥底。因为食过平既粥底蒸锅,真系有对比有相害。(手忙脚乱,只手好污糟咁计时,不断睇每样食物蒸几耐,个粥又痴底lol)食材好新鲜!虾肉弹牙,蚬无沙🥴鲍鱼偏大只,洗得好干净~贵妃蚌好鲜甜!加粉丝好好味,好多汁🤤🤤个蚝胀卜卜滑dudu。粥底蒸锅个粥底系精华所在,南瓜软绵,加少少芹菜葱花更有添口感同香气,每人两小碗👍🏻👍🏻呢到服务好好,坐得舒服,野食新鲜好味,食过一次就返唔到转头,以后都唔会食街市食堂个啲,质素差太多🥴🥴

点左蒸气石锅海鲜餐,粥底配南瓜加鸡同黑松露蒸蛋。

食材好新鲜!虾肉弹牙,蚬无沙🥴

鲍鱼偏大只,洗得好干净~

贵妃蚌好鲜甜!加粉丝好好味,好多汁🤤🤤

个蚝胀卜卜滑dudu。