2019-04-10
好耐冇食过自助餐,今日约埋老公book咗山景阁,因为有朋友介绍呢间自助餐嘅性价比高。门口有埋今日自助餐嘅食物餐牌,非常贴心。入座后紧系要去海鲜区先啦,佢地喺海鲜都好丰富,有生蚝、长脚蟹、涷虾,涷蟹同青口。店员都经常refill海鲜,钟意食海鲜嘅朋友,一定非常满足。长脚蟹都好粗好大只,好重海水味,肉质爽口,好新鲜。生蚝只只都好大只,好creamy,一d腥味都冇,非常新鲜。自助餐有涷蟹食紧系要试试啦,size都几大,肉厚,好鲜甜。而日式菜式方面唔少得有三文鱼剌身、鱼、希露鱼同寿司,仲有冷面可以自己捞,有新意。有厨师即场切牛扒,厨师会问想食生d定熟d,好贴心嘅服务,d牛扒食落好juice...佢地嘅热盘都唔少,最特别系有泰式咖喱虾,焗蟹盖,炒粉面饭紧系唔少得啦。甜品款式都唔少,有多款蛋糕,有现在即整班戟,有新鲜芒果肉,原片杏仁做涵,好好食,甜品控一定会食好多件。仲有小朋友至爱嘅朱古力温泉,隔离有好多生果同绵花糖可以点朱古力酱,我都忍唔坐食咗几件。雪糕方面,有几款dreyers,真系回本之作,食食吓突然听到叮叮声,原来有火焰雪山,有厨师即场淋酒同点火,非常惊喜,雪山面头系cream,入面系蛋
长脚蟹都好粗好大只,好重海水味,肉质爽口,好新鲜。
雪糕方面,有几款dreyers,真系回本之作,食食吓突然听到叮叮声,原来有火焰雪山,有厨师即场淋酒同点火,非常惊喜,雪山面头系cream,入面系蛋糕包住云呢拿雪糕,呢个怀旧甜品未见过其他酒店自助餐有得食,紧系要食多2件啦
整体用$368呢个价钱,食咁多海鲜同甜品,性价比非常高,要再encore..