2019-07-11
元朗西菁街最近又换咗一批新食店,今日就去咗食蒸气海鲜火锅。点咗海鲜蒸气石锅 (共九款) $298/位🔸越南顶角膏蟹/ 罕有大黄奄蟹 (二选一)🔸日本大元贝/ 纽西兰蛏子皇 (二选一)🔸澳洲青年龙虾🔸翡翠九孔鲍鱼🔸越南贵妃蚌🔸泰国海中虾🔸深海龙趸片🔸纽西兰青口 🔸有机蔬菜篮店员妹妹先将米、南瓜🎃、粟米🌽、排骨🍖放入锅内,才开始按次序放食物到锅里蒸♨️全程都系由专业店员替我哋处理🙇♀️,再设定好时间制,计时器⏱响起就有得食啰👏🏻🤩。最值得一赞就系龙虾🦞同埋顶角膏蟹🦀。名符其实顶角📐膏蟹,蟹膏多到差唔多填满哂壳入面每一处空隙、非常澎湃🤩,蟹膏香浓而肉质鲜甜。龙虾超大只,仲有少少膏添,肉质超弹牙又嫩、又鲜甜。每人有半只龙虾,好正!大满足🥰!原只鲍鱼size都唔细,肉亦非常厚,鲜味十足,劲好味😋龙趸片超鲜味,虽然是薄片但仍有咬口👍🏻厨员服侍周到,蒸完仲帮手分埋上碟,然后仲将海鲜嘅汁倒落粥底到,非常细心💗当食哂所有海鲜再蒸埋菜,店员会帮手加啲菜莆同葱,再滚一滚个粥底。由于所有海鲜既精华都落哂底,就好好食😋最后仲有个木瓜燕窝糖水,燕窝份量不少,口感十足!好完满嘅一餐😍整体来讲成餐饭非常满意,海鲜系好新
点咗海鲜蒸气石锅 (共九款) $298/位
🔸越南顶角膏蟹/ 罕有大黄奄蟹 (二选一)
🔸日本大元贝/ 纽西兰蛏子皇 (二选一)
🔸澳洲青年龙虾
🔸纽西兰青口
🔸有机蔬菜篮
越南顶角膏蟹
澳洲青年龙虾
原只鲍鱼size都唔细,肉亦非常厚,鲜味十足,劲好味😋
日本大元贝,翡翠九孔鲍鱼
龙趸片超鲜味,虽然是薄片但仍有咬口👍🏻
整体来讲成餐饭非常满意,海鲜系好新鲜、size又大👍🏻洗得好干净,好欣赏👍🏻店员服务态度好好,好热情👍🏻物超所值👏🏻钟意食海鲜嘅你千其唔好错过哦😜