餐厅: 八寶清湯腩
资讯:

2023-09-16 308 浏览
🧡之前已经系各大社交媒体睇过呢一间既好评👍🏻果然令我失望 超级好食 100%回顾率🥹我同我朋友去到叫左两碗唔同肉的 可以试嗮四款肉!👀先讲个汤底😍佢系比较重药膳味 而且清汤腩汤底有淡淡既牛骨香味🤍一定系花左唔少心血同埋时间佢熬!每碗面仲有白萝卜 煲得好淋 仲要索嗮汤~肉总共分左4款:餐牌都有介绍 哈哈所以我会综合佢得既简介同埋我自己既食后感👅1️⃣崩沙腩 - 呢个部位系牛既胸骨外围 应该系四款里面最正!🫶🏼 个筋肉膜膏好似食紧jelly咁 似左凝固左或者雪冻左既牛腩汤咁 超级香😻2️⃣坑腩 - 坑腩系包住牛肋条既肉 系四款里面牛味最浓 肉质好似食紧五花腩 肥瘦比例平均👍🏻3️⃣爽腩 - 爽腩系崩沙腩边的位置 裙边超级爽口弹牙🤩 牛肉味就无坑腩同埋牛腩咁出4️⃣牛腩 - 呢个系最简单原始既味道👅 其实食呢个已经超级满足同埋幸福 牛肉肥膏油脂感满满 肉质纤维较粗 好容易分开到一丝丝味道:🌟🌟🌟🌟.5/5 📍八宝清汤腩 (天后)地址:天后电气道124号荣华大厦地舖
🧡

我同我朋友去到叫左两碗唔同肉的 可以试嗮四款肉!👀

肉总共分左4款:

味道:🌟🌟🌟🌟.5/5

📍八宝清汤腩 (天后)
地址:天后电气道124号荣华大厦地舖
  • 清汤萝卜牛腩河