2017-11-17 29 浏览
今晚同朋友嚟到呢间清饮吧,首先当然叫咗啲嘢饮,一杯叫做oreo monkey,另一杯叫做mint kiwi因为我哋两个都想饮少少酒,同埋饮啲冻冰冰嘅嘢杯oreo沙冰有淡淡嘅酒味,但系唔会太浓烈同涸喉,而且份量极大杯,系满到泻哂,一开头要饮多啲先得有一块oreo曲奇做装饰,沿住饮管饮落去有啲冰溶咗,都唔太甜,几好饮mint kiwi系好重嘅薄荷味,每饮一啖都好fresh,配合埋沙冰清爽嘅感觉都几夹上面嘅cream甜甜地做一个中和,而kiwi味都唔太出,俾薄荷味盖过咗今晚嘅重头戏就嚟啦牛肩胛肉烤焗得啱啱好,呢个价钱,但系完全系食和牛嘅享受虽然16安士切出嚟得四件,计返每件大约4安士左右,但系佢真系贵精不贵多我哋都冇叫到生熟程度,但系佢已经控制得好好,大约6成半熟,每一个位置嘅肉都好嫩滑,而且牛肉味好浓一食入口,个种好味嘅感觉难以形容,食第一旧完全可以原汁原味品尝佢牛肉原本嘅鲜味第二次食就可以自己配搭返车厘茄,蒜粒同火箭菜一齐食,同grill物好夹我哋食哂佢铁板上面所有嘢,连配菜都冇得净,可想而知有几好食另外呢个法国鹌鹑酿鹅肝饭,有得叫一只or两只,纯粹想过下口瘾一上枱都好靓,原只鹌鹑烧到啲
因为我哋两个都想饮少少酒,同埋饮啲冻冰冰嘅嘢

今晚嘅重头戏就嚟啦
牛肩胛肉烤焗得啱啱好,呢个价钱,但系完全系食和牛嘅享受

我哋食哂佢铁板上面所有嘢,连配菜都冇得净,可想而知有几好食

一上枱都好靓,原只鹌鹑烧到啲皮好靓,里面嘅肉都好嫩
除咗腿部有两条骨之外,鹌鹑嘅身系冇骨嘅,所以绝对可以用刀切,夹住中间啲饭食

中间嘅饭带少少墨绿色,淡淡嘅鹅肝味,同烧鹌鹑都好夹