港式怀旧铁板餐厅喺香港越嚟越少但竟然比为食猫发现到豉油街开咗间劲靓、食物质素一流,同埋超怀旧嘅扒房❣️❣️环境吃扒出面嘅装修系全紫色,真系超靓呀,平日行过都可以坐低打吓卡💜💜之前为食猫经过,无认真睇过佢个menu,重以为佢系高级西餐厅tim 另外,餐厅内部嘅装修令人觉得好似返咗20年前咁,非常古色古香🕯食物为食猫宜家好少去港式嘅旧扒房,因为第一价钱唔平,第二d嘢食麻麻,第三卫生程度令人咋舌不过,吃扒完全无上面嘅情况特别一提系,佢有好多怀旧嘅菜式同饮品,为食猫都从来无食过(扮细🤣),所以觉得非常得意同好食😋焗蕃薯条配雪糕 $68 (5/5)必食其实呢个甜品系最后先上,但为食猫想先重点推介🤣因为估唔到铁板配番薯条、雪糕同棉花糖可以咁好味🤤🤤d棉花糖比铁板嘅热力焗到熔熔地,食埋又脆又甜既蕃薯条,再加埋冻冰冰嘅椰子雪糕,真系多重滋味边个咁叻谂到甜品原来都可以咁食⁉️同我出嚟😂热熔芝士纽西兰牛柳 $188 (5/5) 热熔芝士必食为食猫同朋友加咗$18叫热熔芝士♥️个侍应重要系我哋面前表演正呀食住热辣辣嘅芝士加埋7成熟又一d都唔韧嘅红酒汁牛柳,真系好满足,视觉加味觉享受一流🤪软壳蟹牛油果蟹籽忌廉扁意粉
港式怀旧铁板餐厅喺香港越嚟越少

食物

不过,吃扒完全无上面嘅情况

焗蕃薯条配雪糕 $68 (5/5)
必食
焗蕃薯条配雪糕
边个咁叻谂到甜品原来都可以咁食⁉️同我出嚟😂

热熔芝士纽西兰牛柳 $188 (5/5)
热熔芝士
必食
正呀

软壳蟹牛油果蟹籽忌廉扁意粉 $88 (4/5)
软壳蟹牛油果蟹籽忌廉扁意粉
呢个意粉$88一d都唔贵😝因为佢有好多蟹籽,同埋半旧好香滑嘅牛油果😋而且…个软壳蟹系成只蟹嚟
为食猫食到好多膏(食食吓先知原来系一只嚟,所以冇影到相🤣)

唂咕 $29 + 话梅冻柠乐 $38
唂咕 + 话梅冻柠乐
为食猫从来都未饮过呢2杯饮品,好开心喺到可以饮到,原来呢d怀旧饮品都可以咁好饮,好surprised

宜家香港地好多餐厅都系一式一样,一系cafe,一系火锅店等等
有时食吓呢d咁唔同类型嘅餐厅真系有另一番滋味🥰

焗蕃薯条配雪糕