2017-05-29 129 浏览
我本身劲钟意打边炉 之前就去左呢间劲高质既港式火锅Happy Friday间嘢系一个好似好高级既商业大厦~一开始就比左酱料同豉油我地有好正既XO酱叫左个经典鸳鸯汤底,个沙嗲好浓好有味个清汤就有好多滑豆腐系入面一开始叫左个炸千层腐皮同响铃(冇影),个姐姐推介个腐皮可以一路浸到最后,会好入味而个响铃就炸得好脆同多层,浸耐啲都仲有外软内脆既感觉个边炉点可以唔少得牛~呢个安格斯肥牛啲肥瘦平均又新鲜,份量仲好多下叫左个珊瑚蚌同虾滑,个蚌好新鲜同好爽口! 平时鱼滑就叫得多,虾滑就未食过,虽然佢黏到有点难夹,但煮出黎好好食,个口感好过之前食个啲鱼滑好多另外叫左个稻庭乌冬同时令野菜蓝,个乌冬煮落比较扁身,有啲似河粉咁,虽然望落唔多,但呢一束其实已经食到四五碗!个野菜蓝有三种菜同两种菇,都几抵食!另外叫左杯豆浆,本身就得豆味,另外糖浆分开上,可以自己决定几甜最后仲有碟生果送添P.S. 间嘢有个好靓仔既部长

间嘢系一个好似好高级既商业大厦~

一开始就比左酱料同豉油我地
有好正既XO酱

叫左个经典鸳鸯汤底,个沙嗲好浓好有味
个清汤就有好多滑豆腐系入面

而个响铃就炸得好脆同多层,浸耐啲都仲有外软内脆既感觉

安格斯肥牛

个野菜蓝有三种菜同两种菇,都几抵食!
豆浆

生果