2022-11-20 26 浏览
今日嚟到鲗鱼涌食汉堡包。近年好多新兴嘅汉堡包店,有外国过江龙,亦都有唔同嘅小店,竞争相当激烈,亦都提升左香港人对汉堡包嘅要求,唔再只系细细个食M记嘅质素。依间位于鲗鱼涌嘅小店,选择款式唔多,不过卖相吸引,而且款式亦都好特别!❤️特选美国牛肉汉堡 HKD 78 (set +HKD 20) - 用料有安格斯牛肉、车打芝士、焦糖洋葱、芥末酱、牛油生菜同埋蕃茄。浓郁嘅牛肉香味,煎得十分香,有少少㶶边感觉够香口!加上芝士同埋唔同嘅配菜酱汁,味道够层次,好好味!推介!依一款系单层牛肉汉堡,喜欢双层嘅亦有另一款选择。套餐加20蚊有薯条同埋饮品。❤️手打虾饼汉堡HKD 78 (set +HKD 20) - 用料有手打虾饼、泰式海鲜汁、甜辣酱、红洋葱、牛油生菜同埋蕃茄。个人本来以为牛肉汉堡应该会好味好多,不过原来呢款虾堡都好出色!虾饼十分厚,啖啖肉!配上泰式辣酱好夹!依款都十分推荐!❤️芝士酱炸薯条 HKD 40 - 薯条系粗身,上面有调味粉,同跟餐嘅薯条一样款式,配上芝士酱,依款正常发挥。

手打虾饼汉堡
特选美国牛肉汉堡