2018-06-18
不嬲都知道元朗有好多好食嘅餐厅,今次嚟到元朗又谂住揾下有乜嘢好食,今次就拣咗依间系又新街嘅餐厅。餐厅嘅外貌都几吸引,装修非常之特别,而且好有feel,同埋餐厅嘅座位都几宽阔下,可以俾人一路倾计一路食嘢。今次我同朋友每人叫咗一个汉堡包餐,朋友就叫咗鹅肝安格斯牛堡,汉堡包嘅份量都几大瞓吓,而且牛肉嘅味道都好juicy食落去唔会太过干身,对于汉堡扒来讲,食落去多肉汁已经系非常好食,而且汉堡包嘅两面都查咗牛油同埋烤过所以咬落去系有啲香脆,感觉上就几高质。因为我因为好钟意食鹅肝,所以就叫咗个鹅肝软壳蟹汉堡,真系唔可以睇小佢个软壳蟹,份量非常之大而且食落去非常之好食,配埋鹅肝嘅味道系非常之夹,同样咬落去嘅时候肉质非常之多,食完一个汉堡都觉得非常之满足。好大既鹅肝~我同朋友仲加左一份洋葱圈,虽然份量唔算太多,但系味道我觉得都几好食。最后我哋仲叫咗两杯饮品,一杯系牛奶抹茶另外一杯系海豚湾梳打,个人就觉得两杯饮品都好好饮,牛奶没茶比较甜,海豚湾梳打嘅味道好fresh整体来讲我觉得依间餐厅都几值得食,下次嘅话都想试吓其他款式嘅汉堡
好大既鹅肝~