2023-02-27 21 浏览
大家好啊我叫胃食仔,我今日行过女人街谂住去睇下有咩食事关我都好耐冇去过𠮶到喇,因为我之前成日去楼下𠮶间无面不欢,但从佢冇做后就冇再去,但系谂吾到比我发现左有一间叫潮㶽既火㶽店,我就去左望一望个餐牌需然价钱相对系中间至高价但系佢地啲店员讲明啲海鲜全部都系生猛海鲜所以我觉得可以一试,一入到去个楼面就过左黎问我要咩汤底同埋同我推介有咩汤底,我一开始系想要麻辣汤,但系佢就同我讲不如试下花胶鸡汤,讲到明一定有花胶原料鸡件同花胶,我就谂不如试一试啦,反正我又胃食🤣🤣所以就试下啦一黎到佢有个计时器,同我讲响左钟先打开个煲盖,饮左第一淡汤真系好胶好重花胶味同埋啲鸡都好滑,等左阵我叫既野黎到左喇我叫左一碟手切牛同猪,另外叫左碟云吞水饺一黎到我见到碟云吞同水饺我就知一定系人手包绝对吾系工场货🤣因为佢啲折叠完全吾同事关我成日都去食火㶽放题到同佢地既分别但系我又谂吾到系咁好心机慢慢包出黎,我真系忍吾住我要爆喇我食左一只云吞我顶估吾到系新鲜虾啊事关一啲雪味都冇,我再试下啲牛肉真系谂吾到可以咁重牛肉味但可能只系我个人既口味问题所以我觉得真系好正!跟住我食到咁上下真系饱喇去埋单喇又比我意想不到一千蚊有找🤣🤣算系咁啦今次既一餐到政府再派钱我一定会再去
2023-02-23
  • 水饺