2022-10-25 47 浏览
餐厅位于3楼,环境宽敞舒适,我地被安排坐喺卡位,仲可以望到窗外街景,呢度平时都非常满座,120分钟任饮任食,头盘+火锅汤底+饮品+甜品,还有几十款配料供应,唔怪之得长期都爆🈵晩市有五个价钱嘅套餐选择,由$298至$598之间,今次叫左精选牛肉吃到饱 $298 /位,头盘有4款可以拣,包括麻辣鸡煲、味鲜卜卜蚬、韩式芝士鸡煲、老坛酸菜鱼,而家期间限定仲有多3款可以加钱升级🚀包括酥皮麻辣芝士鸡煲、椰青香茅青柠烤鱼,见到好多人都叫酥皮麻辣芝士鸡煲,卖相相当吸引,不过我地惊太饱食唔到其他食物,所以就选择左味鲜卜卜蚬。1️⃣ 味鲜卜卜蚬一上枱俾个份量吓亲,有好多蚬同虾🦐蚬肉好肥美,而大虾都好鲜甜,仲加入大量蒜粒和芹菜,汤底非常鲜甜,而且仲有大量粉丝,吸哂啲汤嘅精华,呢个头盘真系好正👍🏻2️⃣ 野菌冬瓜汤食完鸡煲就可以拣汤底打边炉🍲最终拣左野菌冬瓜汤,餐厅将一大片冬瓜嘅中间挖空,然后放喺中间,入面仲有野菌、杞子做配料,好推介大家饮下啲汤先,非常清新鲜甜😋3️⃣ 美国牛肉大满贯🥩之后店员就会递上一盘牛肉拼盘,包括:高级雪花肥牛、美国特选牛舌心、特级牛胸爽、严选牛板腱、严选牛下肩。所有牛肉都已经薄切好,牛下肩满布雪

1️⃣ 味鲜卜卜蚬
味鲜卜卜蚬

2️⃣ 野菌冬瓜汤
野菌冬瓜汤

3️⃣ 美国牛肉大满贯🥩
之后店员就会递上一盘牛肉拼盘,包括:高级雪花肥牛、美国特选牛舌心、特级牛胸爽、严选牛板腱、严选牛下肩。所有牛肉都已经薄切好,牛下肩满布雪花,油脂分布好平均,而牛板腱食落就好有质感,牛味好浓郁,所有牛肉都只需轻轻涮几秒就已经食得,好令人回味🤤
美国牛肉大满贯

4️⃣ 其他配料
除左牛肉外,仲有好多其他配料可以用 qr code落单,任点任食,如:日本豚肉五花片、花雕醉鸡件🐔嫩滑脘鱼片、蟹籽虾滑、芝士牛肉丸等,当中十分推介芝士牛肉丸,牛味浓之余,入面仲有满满嘅芝士🧀而喺自助区亦有好多配料同小食,有浓汁牛丸、马啼黑椒贡丸、花枝丸、豆腐卜、响铃、山根、菇类同蔬菜,应有尽有😄

5️⃣ 饮品
饮品都有好多选择,餐厅仲设有自家饮品,蜂蜜菊花露、乌梅绿茶、咸柑桔,开胃又可以清热当然有汽水等罐装饮品🧃亦可加钱叫酒精类饮品。

6️⃣ 甜品
钟意食台式甜品嘅朋友记得留肚,因为餐厅有仙草冻、芋圆,仲有好多其他配料俾你加埋一齐食,包括薏仁、椰果、咋喳、红豆🫘等,糖水甜度仲可以自己控制,非常有台湾特色。另外,仲有雪糕🍦木桶豆腐花、生果等,真系食到好满足。

总的来说,呢间餐厅真系十分推介💯可以一次食到火锅之余,仲有鸡煲、烤鱼等,食物种类又多,价钱都好合理,而且特别要赞嘅系店员非常友善,服务殷勤,下次一定会再黎😌
味鲜卜卜蚬
野菌冬瓜汤