餐厅: 火水爐冰室火鍋
资讯:

餐厅: 火水爐冰室火鍋
资讯:

2023-09-19 204 浏览
旺角高质火锅放题!120 分钟任饮任食😍 系一间集冰室和火锅店于一身的怀旧风餐厅,入面走香港怀旧及创新元素,每个位置都系打卡靓位!卖点系全部都系高级手切牛肉🤩,出边散叫一碟手切牛肉通常都要几百蚊碟,但呢到一个价钱就可以任食高级手切牛肉👍👍今次我地叫咗最贵嘅套餐 CEO 套餐 晚市 $398 一位前菜小食有三款选择 包括系椒盐烧卖,脆皮午餐肉同埋盐酥鸡~配上沙律酱同埋酸甜酱!个人超级推荐脆皮午餐肉😄😄仲要系厚切的!一开始会由招牌麻辣鸡煲食起😋系猪杂鸡煲 好特别 有好入味嘅猪皮同牛耳 仲有好多其他配料 鸡件好滑 小小辣够哂香!肉系无限任叫!基本会落在以下呢几款各一先~手切安格斯三角肩肉手切谷饲牛板腱手切极上牛小排手切极品封门柳西班牙黑毛猪肉牛肉高质,好有牛味😚😚同平时任食有分别啊!个人最钟意牛板腱👍汤底我哋拣咗经典嘅沙嗲汤 超级香浓🙌如果食得落加个面会好吸汁好正 但我地大太饱了haha~另外一款汤底系胡椒猪肚汤~两个汤底都好浓 所以基本唔需要酱汁啦火锅配料都好多元化,我哋试咗其中一些! 包括:芝士豆腐烧水饺紫菜响铃 炸鱼皮牛柏叶粟米萝卜金菇唐生菜油麦菜食到咁饱,以为完咗!原来仲有甜品😍😍系

今次我地叫咗最贵嘅套餐 CEO 套餐 晚市 $398 一位

肉系无限任叫!基本会落在以下呢几款各一先~
手切安格斯三角肩肉
手切谷饲牛板腱
手切极上牛小排
手切极品封门柳
西班牙黑毛猪肉

火锅配料都好多元化,我哋试咗其中一些! 包括:
芝士豆腐烧
萝卜
金菇
唐生菜
油麦菜

食到咁饱,以为完咗!原来仲有甜品😍😍系红豆芋圆仙草啊!配上淡奶唔会好甜 甜味主要系红豆 仙草超级大碗😳好饱饱 打完边炉清热真系好啱👏

饮品方面免费有汽水乌龙茶同埋其他果汁等
加$68 就可以任饮梳打 我哋试咗巨峰梳打同埋青苹果梳打

加一服务费

火水炉冰室火锅 (旺角)
旺角烟厂街33号朗廷轩1楼