2022-09-14 29 浏览
前排好忙,好耐未试过约齐人出去食饭,要同朋友揾个地方食个靓火锅庆祝下!🥳 地点方便嘅一定系尖沙咀,所以Book咗熺会馆打个边炉🫕老板帮我哋安排咗隔房,有足够私隐度Gathering,正正子!🤭成班靓女梗系叫盘熺会馆花胶鸡汤锅啦🤤养颜又滋补,唔补好易老🙊汤底鸡汤清甜又唔油,美女们都唔怕饮多几啖汤!我哋叫咗碟泰式冻凤爪做前菜🤭酸酸甜甜,肉质弹牙,帮我哋开胃打头阵!火锅料方面,我哋点咗鲜制鲮鱼滑、潮汕牛丸、熺会手打四宝丸,我哋成班女真系肉丸大王😂 鲜制鲮鱼滑入汤滚就更加鲜味、味鲜细嫩,同埋唔觉好多刺。潮汕牛丸口感十分丰富,一试难忘,爽口味美!除此之外,识食打边炉一定会食手打四宝丸!即叫即整,将材料打成爽口弹牙既四宝肉丸,用汤底配衬,食出鲜甜美味🥰金沙椒盐九肚鱼同脆炸美味午餐肉两样都不仅表皮酥脆好吃,仲肉质滑嫩。炸出来干身,就算放凉咗少少都好脆😍最尾我哋加埋份香炸鱼片头,鱼片头炸过之后,香口弹牙,也能吃出鱼肉的鲜味!好棒👍🏻平心以论,熺会馆真系一间可以坐得舒舒服服嘅火锅店,干净又方便!重要同朋友倾偈都唔会怕嘈亲隔离枱,畅所欲言😏呢啲场方系边度揾啊!