2024-03-21
打边炉,第一时间会谂起 CP 值高嘅牛站。餐厅座位超宽敞坐得舒适。依旧拣咗 SRF 美国极黑和牛套餐$298/位 (120分钟任食)牛站耐不耐就会推出新汤底,今期新推出花胶鸡锅底,好正。。有新汤底,当然要试下~ 汤底有花胶、鲜鸡、红枣、龙眼、杞子、粟米、红萝卜等,够晒养生。花胶份量几多,鲜鸡好滑,汤底味道鲜甜。酱料区有成十多款配料,任君选择。美国极黑和牛入口肉质好嫰腍,浓厚肉香,肉汁丰富,因为SRF和牛比一般和牛多四倍榖饲时间,所以肉质同肉汁多远超其他和牛。美国牛肩胛片对比SRF和牛,则完全相反,肉质较为结实有弹性,咬落有口感。热食方面,好多炸物:油炸鬼、午餐肉、炸鱼皮。仲有麻辣小龙虾、台南卤肉饭。烧乳鸽皇充满油香,咬落皮脆肉嫩。大量火锅配料选择。蔬菜方面,不得不赞呢度连羽衣甘蓝、豆苗、冰菜、水莲都有得食,呢啲贵价菜,出面放题好少会见到有。海鲜方面,都有好多选择。我哋点咗沙白、青口、海虾、带子。海虾弹牙,沙白今次就一般,食到有啲沙。饮品方面,除咗一般汽水、冷泡茶、仲有自家制珍珠奶茶。自家制珍珠奶茶唔太甜,唔错。呢度仲有梅酒、清酒、白酒、烧酒都系任饮。甜品方面:有豆腐花、乳酪、芋圆、多款
餐厅座位超宽敞坐得舒适。
花胶份量几多,鲜鸡好滑,汤底味道鲜甜。 酱料区有成十多款配料,任君选择。
热食方面,好多炸物:油炸鬼、午餐肉、炸鱼皮。
烧乳鸽皇充满油香,咬落皮脆肉嫩。
大量火锅配料选择。
海鲜方面,都有好多选择。我哋点咗沙白、青口、海虾、带子。
海虾弹牙,沙白今次就一般,食到有啲沙。
饮品方面,除咗一般汽水、冷泡茶、仲有自家制珍珠奶茶。 自家制珍珠奶茶唔太甜,唔错。
呢度仲有梅酒、清酒、白酒、烧酒都系任饮。
甜品方面:有豆腐花、乳酪、芋圆、多款蛋糕、奶冻、糖果、爆谷、软雪糕仲有雪糕。
Haagen-Dazs 雪糕任食。