2020-08-04
虽然天气热 但成班人都想食麻辣边炉 今次简左呢间抵食 3 、4百蚊有有海鲜餐边度揾!*「麻辣鸳鸯锅」-汤底有九宫格麻辣同牛骨滋补汤配麻辣选择 我地选了后者 因为全部系麻辣好多时食到最后就冇晒食物味得返辣味 牛骨香扑鼻 加上麻辣香味 呢个火锅一定好食 *「手打墨鱼滑」-食落爽口弹牙 配小小豉油已经好好食*「八头鲍鱼」好名贵既食材竟然出现系呢度 真系食到呢度已经觉得值回票价 鲍鱼弹牙口感一流 食完回味无穷*「皇帝菜」-新鲜青绿 平衡一下食左咁多浓味食物「黑豚腩肉」卖相一流 唔系hea 摆 我地一人食到4,5片 完全过哂食肉瘾 好爽口 推介呀「牛心定」够哂好食 配埋好香既汤底真系无得输「鲜竹笙」-食材新鲜 咬落去有爽口 系新鲜先有既口感「冻豆腐」-绝对唔洗争 份量十足 鲜味十足 我地一边食一边好滋味 食完都真系满足左一大半「大刀猪腰片」-猪腰切得好薄 唔会太腻 易入口 @鹅肠」- 肉质弹牙 绝对唔系唔新鲜个只霉味「桂花蚌」-呢个蛘超新鲜 爽脆弹牙 唔系间间都系咁 新鲜先做到「鸭血」-鸭血同麻辣系绝配 个个口感真系不得了 食到停唔到*安格斯优质肥牛-脂肪分布比例平均 食落口感好正
*「手打墨鱼滑」-食落爽口弹牙 配小小豉油已经好好食
*「皇帝菜」-新鲜青绿 平衡一下食左咁多浓味食物