2021-03-17
牧羊少年咖啡馆我之前喺K11已经食过佢哋嘅甜品~平时晚市都要大排长龙,而家港岛区第一间终于开喺铜锣湾!就试一试佢先😆餐厅内系黑白灰嘅色调~墙身同埋地板都系大理石几有设计感💁🏻♀️牛油果香芒烤鸡沙律($108)🥗一嚟到嘅时候比佢嘅份量吓亲,以为只系前菜,但系我觉得当主菜都绝对可以!牛油果软硬程度非常刚好,芒果亦都好甜,佢嘅烤鸡脂肪同埋肉嘅比例好平均,所以我觉得呢一碟沙律好有惊喜🤩灸烧荷兰汁猪肉排($78) 呢个价钱有两大排烧肉😵啲肉有啲焦香嘅味道,同埋肉汁非常多,啖啖肉💕再配埋荷兰酱配搭一流~日式大阪烧风味烟三文鱼薄饼($128)烟三文鱼嘅份量几多,薄脆嘅饼底配上少少芥末味道嘅酱同埋紫菜木鱼干,都系值得一试🤤玫瑰牛奶咖啡($50)比起我之前饮过其他店嘅rose latte嘅玫瑰味重!而且佢个咖啡味我好钟意😵❤️叫咗小冰令到咖啡更加浓郁~因为份量比得好阔绰,两个人食三样嘢已经好饱好满足😙仲想讲呢度嘅员工超级有礼貌,见我哋张枱唔够位摆会定期帮我哋收走啲食完嘅碗碟,好贴心🤩
牛油果香芒烤鸡沙律($108)🥗
灸烧荷兰汁猪肉排($78)
玫瑰牛奶咖啡($50)