2021-03-15 450 浏览
位于观塘工厦既💛小店 发觉自己真系好钟意食乌冬 一见到呢间就即刻决定要试佢🤤 平日lunchtime去咗试 虽然都多人食但餐厅店员做野好快手 入座落单上菜都好快💨 见我赶时间仲系我等紧入去座既时候帮我落单先 超好🥰🍥🍗鲣鱼清汤乌冬 配 骨付鸡 ($76) [😋8.4/10]第一次食所以拣咗最原味既鲣鱼清汤乌冬🤩 乌冬可以选择粗幼我拣咗粗 口感真系够烟韧 超! 钟! 意! 个texture😭 鲣鱼汤味道清甜 好欣赏唔会好咸💫 乌冬加埋呢个汤真系出色🌟 出面好多既鲣鱼汤乌冬都系得个咸字所以呢个真系我系香港试过数一数二好食既乌冬👑 骨付鸡系有骨既鸡髀🍴 好贴心比埋刀叉方便切黎食 鸡髀既size属于正常 再大啲会开心啲🤪 煎到金黄色🔥 而且仲好juicy😚 个碟上面望到既油有啲多 不过食落其实唔会腻 只系望落去比较邪恶🤣🍳🍤月见乌冬 配 天妇罗 ($98) [😋7.1/10]月见乌冬既不同之处就系多咗只生蛋🥚可以捞黎食啦! 乌冬口感一样好出色😍 汤都系好清甜既鲣鱼汤😙天妇罗有5⃣️件 包括🦐虾, 🐟鱼柳, 🐟多春鱼, 🍄冬菇, 🍆茄子 觉得天妇罗就普通啦 虽然粉唔系好厚 但做唔到好松脆𠮶个口感 属

🍳🍤月见乌冬 配 天妇罗 ($98) [😋7.1/10]
天妇罗有5⃣️件 包括🦐虾, 🐟鱼柳, 🐟多春鱼, 🍄冬菇, 🍆茄子 觉得天妇罗就普通啦 虽然粉唔系好厚 但做唔到好松脆𠮶个口感 属于正常😶 不过味道真系好淡 一向食野已经较清淡唔重口味既我都觉得无咩味😩

🍄金菇牛肉卷 ($42) [😋7.4/10]
另外叫咗金菇牛肉卷黎试🤓 牛肉煎过但唔会太干 肥瘦适中 碟上面有汁所以食既时候点埋就啱啱好🤪 不过不失 钟意食金菇牛肉卷既可以食佢!😗

所以乌冬真系好好食啊🥰 虽然性价比唔高但好钟意食乌冬既我一定会成日再返黎食😋 呢个乌冬既口感真系可遇不可求😽

😋味道评分: 8.1/10
🥳环境评分: 5.2/10