2019-01-28
以前食过韩舍嘅烧肉,今晚比我发现原来佢哋都好多元化。上网望到佢哋原来有烤鱼,一于系今晚挨个烤鱼嚟食,Book咗四位入到去地方好阔落坐得好舒服,四人位我估可以坐到六人!落单嘅时候我哋嗌左鱼生,每位竟然只系加$20,重点系每位$20仲有吞拿鱼同带子可以选择,系等烤鱼嘅时候上咗鱼生值得一赞嘅系佢个吞拿鱼虽然有少少筋,但系好肥美,三文鱼都拍得住出边放题嘅水准,最估唔到系一间食边炉/烧肉嘅铺头鱼生质素咁高!第二样一定要赞嘅系呢个烤鱼,条鱼我估有两斤几重,好大条好好肉,加上条鱼预先煎过,口感好好,一啲泥味都冇。加上配料好丰富有芫荽,芹菜芽菜,娃娃菜,重中之重系个汤底,好似煳辣汤底咁,有小小焦香味,食得出有好多香料炒成,好香好浓!望吓佢块鱼腩几大块好有心机有一个任我哋捞嘅冷盘,有唔同嘅香料俾我哋捞,可以自制麻辣冷盘冷盘选择都好多有皮蛋猪皮猪耳猪肚牛肚....其实食完烤鱼咁大条都好饱但我哋一于饱都继续食好多菜丸肉俾我哋拎仲有羊肉唔怪得知鱼生咁新鲜甜品柜都有两三行呀,唔单止有得食仲有得玩有得玩炒雪糕, 自制格仔饼,自制章鱼小丸子甜品数量好多我都影唔晒我哋四人加埋鱼生,最后每个人埋单都唔过200,好老实讲
落单嘅时候我哋嗌左鱼生,每位竟然只系加$20,
望吓佢块鱼腩几大块
冷盘选择都好多有皮蛋猪皮猪耳猪肚牛肚....
其实食完烤鱼咁大条都好饱但我哋一于饱都继续食
好多菜丸肉俾我哋拎仲有羊肉
唔怪得知鱼生咁新鲜
甜品柜都有两三行呀,唔单止有得食仲有得玩
有得玩炒雪糕, 自制格仔饼,自制章鱼小丸子
甜品数量好多我都影唔晒
我哋四人加埋鱼生,最后每个人埋单都唔过200,好老实讲性价比真系高过放题好多!
食得好开心嘅一餐!