2023-08-13
餐厅主打一人一锅寿喜烧同shabu shabu,选用日本顶级和牛🥩位置距离铜锣湾5分钟嘅路程,装修好干净简洁,感觉好舒服🥰虽然座位数目唔多,不过坐满客人都唔觉得迫,最好就预早book定位唔洗等📌晚市套餐有1款猪、4款唔同质素嘅牛拣,180g嘅价钱系$258至$658🔎汤底就四选一(关东风寿喜烧汤/日式昆布上汤/昆布酸辣汤/木之茅柚子胡椒汤)🥢每个套餐都配咗一个前菜、野菜拼盘、白饭(可+$15转乌冬)、蕨饼🔺黑毛和牛肉眼A5套餐(配寿喜烧汤) $658和牛肉眼油脂较丰富,牛肉味更浓郁,入口即融🤤成口都系牛香🤩配埋甜甜地嘅寿喜烧汁🔥简直系绝配💯野菜拼盘有娃娃菜、冬菇、粟米、金菇等🥬吸哂d汤嘅精华,真系无得弹👍➡️ Lamlam脷指数 😋😋😋😋😋 (5/5)🔺本延特选黑毛和牛套餐(配柚子胡椒汤) $528黑毛和牛肉质好嫩,油脂分布平均😋食落好香嘅牛味,每件都薄切但好大块🤩配埋柚子胡椒汤同埋柚子酸汁,酸酸地好开胃👍➡️ Lamlam脷指数 😋😋😋😋😋 (5/5)➡️ 整体评价: 餐厅环境好舒服,每款和牛都好高质,一人一锅唔洗争,食到好满足🥰➡️ Encore指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)
位置距离铜锣湾5分钟嘅路程,装修好干净简洁,感觉好舒服🥰
🔺黑毛和牛肉眼A5套餐(配寿喜烧汤) $658
和牛肉眼油脂较丰富,
牛肉味更浓郁,入口即融🤤
成口都系牛香🤩
配埋甜甜地嘅寿喜烧汁🔥
简直系绝配💯
野菜拼盘有娃娃菜、冬菇、粟米、金菇等🥬
吸哂d汤嘅精华,真系无得弹👍
➡️ Lamlam脷指数 😋😋😋😋😋 (5/5)
🔺本延特选黑毛和牛套餐(配柚子胡椒汤) $528
黑毛和牛肉质好嫩,油脂分布平均😋
食落好香嘅牛味,每件都薄切但好大块🤩
配埋柚子胡椒汤同埋柚子酸汁,酸酸地好开胃👍
➡️ Lamlam脷指数 😋😋😋😋😋 (5/5)
➡️ Encore指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ (5/5)