2021-08-25
第一次嚟到尖沙咀店,两点几时段客人唔多,我哋被安排坐喺窗边嘅榻榻米,阔落舒适,餐厅位于21楼,我哋从落地大玻璃望出去嘅景观都唔错,晒住阳光食住烧肉饮返一杯清爽嘅橙汁,显得呢次午餐特别惬意☺️🌟日本产黑毛和牛 烧肉御膳 $129🌟日本产黑毛和牛 上 烧肉御膳 $149和牛厚度适中,油脂分布均匀,食落牛肉味都几浓,肉质唔错,$149嘅上 烧肉御膳嘅肉质较为嫩滑松化,入口非常易咬,油脂香较重🤤将肉喺碟上面翻滚多几下沾上更多酱汁烧完之后会更入味,唔需要另外点烧汁已经好好食送饭一流😍😍如果好似观塘放题店有多几款酱汁选择就好,个人钟意盐烧酱🤤前菜有芽菜,系黑椒味道,个人比较钟意清淡或者酸酸地嘅味道,会更加开胃同解腻🐷汤系海带蛋花汤,有香菇洋葱粒喺入面,味道适中,配上和牛同埋饭唔觉唔觉好快饮晒😚软糯嘅日本米,如果加上紫菜碎会更香😋嘴都抹埋准备走嘅时候原来仲有Häagen-Dazs雪糕🤣细细杯份量啱啱好,为呢个午餐写上完美嘅句号☺️
🌟日本产黑毛和牛 烧肉御膳 $129
🌟日本产黑毛和牛 上 烧肉御膳 $149
软糯嘅日本米,如果加上紫菜碎会更香😋