2024-01-26 25 浏览
朋友生日话想食烧肉,就揾到依间高质小店。铺仔细细但都坐爆哂🫣主打日本和牛,我哋叫咗个二人餐 又唔贵仲好食过连锁既烧肉铺落柯打个阵店员话叫餐,仲可以优惠价叫啤酒。每一款既第二枝都只系加$1,最平$39就有两枝 超抵饮#重点系无限枝数🤤酒鬼必到极上和牛2人餐($698) - 首先上咗个汤,店员好贴心会问有冇虾敏感。因为成碗汤既面都铺满哂樱花虾,闻落去已经好香 好好饮😋之后就系前菜三品(有次序咁食架 - 甜酸辣) 系甜小蕃薯 酸酸地既柚子汁蟹柳 同埋少少辣既捞海哲 跟住次序食,系会令到每一种前菜更加升华咗之后仲有好大份既沙律菜,真系超级大而且好味。有少少海带系面,唔系净系得沙律酱🥰终于到主角 三款牛 (2款日本 A4 和牛 1款澳洲封门柳)同埋菇类A4和牛三角胸既油脂最重,食落好软滑好嫩。牛味唔算重但油花好正🤤🤤😋澳洲封门柳既牛味最重,但就冇其他两款嫩。都好嫩真系无比较无伤害既,但都好好食😋😋我自己钟意牛味啲就钟意依款A4和牛上前腿肉 朋友觉得最好食,因为系之前𠮶两种既中间版咁。食落唔会过份油腻而且牛味都好足够,食落又系嫩滑好味😋😋菇菇烧完都好好食,而且佢牛既份量都有好多旧。两个人食到好饱🤪

菇菇烧完都好好食,而且佢牛既份量都有好多旧。两个人食到好饱🤪🤪

最后仲有个甜品,可以俾你轻轻体验茶道。
云呢拿雪糕再加自制绿茶酱。 可以因应自己想要既浓稠度,去自行调配水既份量

P.s 店员好贴心会用布帮手冚住啲袋,避免吸晒啲油烟味🫶🏻🫶🏻

仲有个7秒快饮既挑战、可以免费饮啤酒

#大角咀美食 #烧肉 #烧肉啤酒 #香港烧肉 #烧烤 #香港美食 #九龙城 #九龙城美食 #大角咀 #香港