2023-07-14
星期六去开MEGA BOX IKEA,索性系MEGA BOX食埋LUNCH先过观塘😁难得出到嚟就食豪啲,拣咗间日式烧肉🇯🇵不过我哋食𠮶时已经成3点,所以已经无乜人,唔洗等位就直入叫咗两份套餐同4份单点,埋单连加一$800左右💵🌟极上甲罗烧套餐 (必食推介)主打日本产蟹味甲罗烧,蟹膏超甜,配饭一流套餐仲配有鹿儿岛A4和牛壶渍、鹿儿岛A4和牛肩肉同厚切牛舌芯配塩葱,肉质鲜嫩多汁,脂肪分布平均,绝对系必食之选极上鹿儿岛A4套餐主打鹿儿岛A4和牛肉眼寿喜烧,大大片薄切A4和牛, 入口即溶再配搭朝鲜风味厚切五花腩、十味鸡上脾肉,口感丰富嫰滑👍🏻澳洲M5和牛内裙边 (超值之选)亦即是牛嘅内侧腹横肌,肉纹会较粗,味道浓郁又鲜嫰,油脂渗透其中😋其余单品推介牛板翼、封门柳、和牛赤身呢几款抵食之余,套餐亦试唔到。必推牛板翼,系我哋唯一ENCORE嘅单品。口感细腻,好食到停唔到口每份套餐都会配饭、面豉汤、甜品。呢餐食得好满足,饱到连晚餐都唔需要食
难得出到嚟就食豪啲,拣咗间日式烧肉🇯🇵
不过我哋食𠮶时已经成3点,所以已经无乜人,唔洗等位就直入
叫咗两份套餐同4份单点,埋单连加一$800左右💵
🌟极上甲罗烧套餐 (必食推介)
主打日本产蟹味甲罗烧,蟹膏超甜,配饭一流
极上鹿儿岛A4套餐
再配搭朝鲜风味厚切五花腩、十味鸡上脾肉,口感丰富嫰滑
👍🏻澳洲M5和牛内裙边 (超值之选)
😋其余单品推介
牛板翼、封门柳、和牛赤身
口感细腻,好食到停唔到口