2024-02-29
早排听到尖沙咀间烧肉店有个清酒放题只要$148,就可以90分钟任饮18款唔同种类嘅清酒,浓口淡口既都有,甚至连纯米大吟酿都有😍所以一个忍唔住就即刻book咗🤣最盏鬼嘅系呢个任饮放题系场内放左部清酒机俾你随便斟,有得饮又有得玩🤩真系听到都开心!不过可惜嘅系,到左book左个日都仲未病好,唯有试住其他嘢先,下次再补番个清酒放题🙃我哋食左:👉🏻✨牛肉盛合✨(二人份量)$388呢个由厨师发板既牛肉盛合合共有7款靓牛,包括左:日本和牛三角胸小排、日本和牛背峰、日本和牛肉眼盖、美国prime级三角肥牛、美国牛小排、美国封门柳同厚切牛舌。每款有2块,款款都可以试少少,唔使再选择困难🤩肉肉全部都牛味香浓,除咗厚切牛舌既质感好有弹性,其他都油花丰富,接近入口即溶,真心超正🥰✨炭火鸡✨ $98滑滑嫩嫰、好多肉汁既无骨鸡肉带有阵阵清香香草味,食多两旧都唔会觉得油!✨日本鸡心✨ $58鸡心烧到啱啱好,湿湿润润唔会干;酱油调味够咸香,食落唔腥仲带甜!✨伊比利亚猪肋条✨ $78伊比利亚猪肋条肥瘦均匀,肉味超浓,浓而不燥,细品下仲会感受到d肉有阵独特既榛子芳香添❣️✨甲罗烧✨ $108蟹盖上面放满酒鲜味浓稠既蟹膏同生
我哋食左:👉🏻
✨牛肉盛合✨(二人份量)$388
每款有2块,款款都可以试少少,唔使再选择困难🤩
✨炭火鸡✨ $98
✨日本鸡心✨ $58
✨伊比利亚猪肋条✨ $78
✨甲罗烧✨ $108
蟹盖上面放满酒鲜味浓稠既蟹膏同生鹌鹑蛋黄;用炉烧到香味出晒嚟之后,入口软滑绵绵,又鲜又香,放落块香脆饼干上面一齐食仲更加有层次添😍
✨白鳝✨ $188
大大块既白鳝厚身得梨好肥美😍望到已经好有食欲;店员系我地面前将佢烧到金金黄黄之后再切好埋方便分享,服务好到位👍🏻
烧好左既白鳝就咁食外脆内嫩超juicy,再点埋另上个2个唔同风味既酱汁(醋汁同鳗鱼汁),-次过可以试匀3个风味,真系令人超级满足💕
✨鳕鱼干✨ $58
鳕鱼干脆卜卜又大块,感觉就好似食紧鳕鱼味嘅薯片咁,香口到不得了!
✨酒盗薯仔沙律✨ $68
大大碟,清新得梨够哂饱肚!
✨水果茶✨ $38
茶味稍为有d偏甜
✨信州苹果梳打✨ $48
酸酸甜甜好够气,苹果味够晒重❤️
虽然今餐饮唔到酒,但系食物质素真系令人超级满意,又系一间好值得回访既餐厅呢❣️
🥩烧肉臻
📍尖沙咀宝勒巷3-7A号万事昌广场1楼102号舖