2022-06-24
上次食完日本烧肉放题已经念念不忘和牛,今日朋友带我豪食日本飞驒牛,又等我跟佢豪返次先~肉料理广 x 伊吕波烧肉位于渣甸中心 2 楼,地理位置非常方便,餐厅多数都系卡位,枱与枱之间都隔得几开,我地今日就拣左精选A5飞驒牛西冷套餐同碎牛飞驒牛他他,净系睇相都流哂口水!碎牛飞驒牛他他 ($100)头盘拣左呢个飞驒牛他他,生牛肉入口即溶加埋生既鹌鹑蛋捞埋食别有一番风味👍🏻👍🏻👍🏻A5飞驒牛西冷套餐 ($788)杂菜沙律前菜系杂菜沙律,加埋酸酸地既醋汁好开胃❤️牡蛎牛肉豆腐汤食完个开胃沙律要饮返啲热汤暖下胃,我地今日一于试下佢地即牡蛎牛肉豆腐汤,呢个汤好足料,上枱𠮶阵仲滚紧出哂烟,牛肉片好腍,份量都几多,有日本豆腐同蚝,仲有粉丝,饮完碗汤都半饱特选A5飞驒牛西冷牛扒要赞下呢块特选A5飞驒牛西冷牛扒真系好大块,值回票价,油脂好重,轻轻烧过两边入口即溶,沾上旁边的烧肉汁或柠檬汁又是另一款口味,几特别汁烧秋田猪肩肉 & 日本产鸡腿肉猪肩肉油脂分布平均,肉质好腍,鸡腿肉一定要连皮食,烧耐左都唔会好干,食落仲好juicy,日本产既鸡腿肉果然系唔同啲😋海鲜石锅饭呢个套餐都几多野食,呢个海鲜石锅饭都几大份,两个
碎牛飞驒牛他他 ($100)
头盘拣左呢个飞驒牛他他,生牛肉入口即溶
加埋生既鹌鹑蛋捞埋食别有一番风味👍🏻👍🏻👍🏻
A5飞驒牛西冷套餐 ($788)
杂菜沙律
前菜系杂菜沙律,加埋酸酸地既醋汁好开胃❤️
牡蛎牛肉豆腐汤
特选A5飞驒牛西冷牛扒
汁烧秋田猪肩肉 & 日本产鸡腿肉
海鲜石锅饭
呢个套餐都几多野食,呢个海鲜石锅饭都几大份,两个人share都好饱,入面有海鲜粒,仲有大虾同蟹钳,海鲜味渗透哂落啲饭度,忍唔住食多两碗
饮品: 荔枝梳打 ($40) & 白桃梳打 ($40)
两款都好清新,甜度适中,食日式烧肉饮返杯就最好不过👍🏻
甜品🍨
呢个餐仲包左两个甜品,今日系红豆雪糕同芝麻雪糕,芝麻味好香浓,啱哂我👍🏻