2023-12-29
今日同屋企人饮茶,见到美中鸭子,谂住食下片皮鸭都好㖞,就即刻转场过黎坐底一坐底就落左半只鸭先,再叫左几样点心,片皮鸭好快就上台,卖相非常吸引,配有甜酱,京葱及青瓜条,即刻一人一块面皮包黎食,但系面皮一食竟然冻冰冰,我地即时同店员反映,店员二话不说就换左一笼新既俾我地系热辣辣有烟上台,服务都算周到片皮鸭片薄香脆,唔算油腻,连埋配料一齐食真系very good食到最后面皮既份量都刚刚好够包,相比其他片皮鸭餐厅唔够可能仲要加钱,呢度真系唔错跟住食点心,呢个锅贴真系超好味,皮薄而脆,汤汁饱满,一不小心汤汁仲喷左出黎真系食完一只接一只,非常美味虾饺,一盅四件,其中一只用红菜头汁做饺皮,其实食落分别不大,不过红菜头汁虾饺就只有一个人吃到,可能系特式?又或者餐厅想试试水温,虾饺内馅都算足料,虾肉爽口弹牙烧卖,又系有一只绿色,但呢个冇问到系用咩做,同样食落分别不大,烧卖同样好香浓,馅料足,唔算咸,味道不错叉烧肠,呢样系我唯一叫左冇食到,因为入面有大量莞茜🫠,不过屋企人都食得津津有味,肠粉皮都算薄,一望就见到莞茜😂相信味道应该都唔差凤爪,呢个都系饮茶必食啦,酱汁好浓郁,凤爪又够腍,虽然有骨但都好容易食得
凤爪,呢个都系饮茶必食啦,酱汁好浓郁,凤爪又够腍,虽然有骨但都好容易食得好干净,食完都冇口干