2019-03-26
出咗花红, 想奖励一下自己.见Steak Bar有吉列炸牛扒食, 而我之前又未试过, 就约埋朋友一齐去试.餐厅的舖面唔大, 但有两层.格局有少少似酒吧.店员安排我同朋友坐二楼, 环境都唔错, 静静地, 好适合倾计.除咗食嘢, 我谂坐系bar枱饮下酒都几好.店员好有礼貌, 而且好细心.知道我同朋友系第一次黎, 佢会同我地介绍餐牌上的食物.依度点餐都好方便.填好点菜纸, 交返俾店员就得.上菜速度都好快.点菜后大约10分钟左右就陆续送上.吉列炸牛扒 套餐 HK$188套餐会有前菜(芝麻酱豆腐)、沙律及饭.牛扒中间仲系生生地.你可以将吉列牛扒放系小煎炉上面煎, 自己控制熟度.等个炉上面块牛油溶咗, 就可以将件牛扒放上去.我系第一次食吉列牛扒, 我觉得个口感几特别, 外脆内嫩.如果觉得唔够味, 可以点酱油或者碟旁的盐.不过我觉得牛扒本身已经好够味, 唔需要再点酱油或盐.唔钟意食饭素的话, 都可以拣纯白饭的.饭素的份量都几多, 我觉得个饭食落几香, 但咸咗少少.而朋友就觉得个饭味道啱啱好.顶级板腱牛扒 套餐 HK$215咁厚的牛扒我都系第一次见.依个牛扒系5成熟, 店员话依个熟度系最好食的.我觉得
餐厅的舖面唔大, 但有两层.
格局有少少似酒吧.
除咗食嘢, 我谂坐系bar枱饮下酒都几好.
店员好有礼貌, 而且好细心.
知道我同朋友系第一次黎, 佢会同我地介绍餐牌上的食物.
依度点餐都好方便.
填好点菜纸, 交返俾店员就得.
上菜速度都好快.
点菜后大约10分钟左右就陆续送上.
吉列炸牛扒 套餐 HK$188
套餐会有前菜(芝麻酱豆腐)、沙律及饭.
牛扒中间仲系生生地.
你可以将吉列牛扒放系小煎炉上面煎, 自己控制熟度.
等个炉上面块牛油溶咗, 就可以将件牛扒放上去.
我系第一次食吉列牛扒, 我觉得个口感几特别, 外脆内嫩.
如果觉得唔够味, 可以点酱油或者碟旁的盐.
不过我觉得牛扒本身已经好够味, 唔需要再点酱油或盐.
唔钟意食饭素的话, 都可以拣纯白饭的.
饭素的份量都几多, 我觉得个饭食落几香, 但咸咗少少.
而朋友就觉得个饭味道啱啱好.
顶级板腱牛扒 套餐 HK$215
咁厚的牛扒我都系第一次见.
依个牛扒系5成熟, 店员话依个熟度系最好食的.
我觉得味道唔错, 好juicy, 不过咬到中间条筋就会有点黐牙.
切咗条筋再食会好D.
香煎鱼柳 套餐 HK$195
龙脷柳的外层煎得好脆, 里面肉质嫩滑.
而且唔会有雪味或腥味.
美国Ariel无酒精红酒 HK$58/杯
我唔系好识饮酒, 所以叫咗杯无酒精的红酒.
我觉得个味道同有酒精的红酒差唔多.
Eel River IPA HK$58
薯角 HK$60
饮酒配薯角真系一流.
依个薯角好粗好脆.
整体来说, 食物质素都唔错.
不论系牛扒还是鱼柳都好好食.
如果饭素可以俾客人自己添加会更好, 因为唔系个个客人都喜欢食饭素.
餐厅座位唔系好多, 但环境好干净.
另外, 员工的服务态度真系值得一赞.