2018-09-11 32 浏览
朋友想食牛同麻辣嘢,所以特登拣左呢间牛肉火锅同佢食上网见到呢间火锅店系有好多特别部位既牛肉食,一于同朋友试下!系门口见到呢个,好适合我地依家既心情,哈哈店内环境装修得比较有特色,同一般火锅店好唔同。有一个好似吧台咁既地方,睇黎系一个饮酒好去处!系餐牌度见到有好多款手工啤酒拣,真系好吸引!可惜明天要返工,都系下次先饮啦⋯⋯616有好多2人/4人台,睇黎系想比少人数咁打边炉。台与台之间相隔较远,空间感十足,而且d櫈都坐得好舒服环境好好啊。墙上有个装饰同我地介绍唔同牛既部位,好有心思呢度系用平板电脑自助点菜,禁入去仲有每款菜既介绍,等客人可以更清楚咁样选择符合自己喜好既食材,好贴心打边炉汤底真系好重要!呢度既汤底选择独特,有酸菜汤底、牛杂汤底、青花椒辣汤,呢d都系比较唔常见既,其实好想试下,不过由于我地系用食麻辣火锅既心黎打边炉,所以都系坚持食返麻辣麻辣拼牛骨清汤$78呢度既汤底单拼同双拼一样价钱,贪心既我地就紧系拣双拼,可以试多d呀嘛。个麻辣汤底一开始食完全唔辣,本身仲有d失望,但系煲左15分钟之后开始好浓郁,d麻辣味出晒黎,食到我地好过瘾牛骨清汤底鲜甜,仲有萝卜粟米牛筋系汤底度,正我地点
朋友想食牛同麻辣嘢,所以特登拣左呢间牛肉火锅同佢食

系门口见到呢个,好适合我地依家既心情,哈哈

环境好好啊。墙上有个装饰同我地介绍唔同牛既部位,好有心思

麻辣拼牛骨清汤$78
牛骨清汤底鲜甜,仲有萝卜粟米牛筋系汤底度,正

我地点完菜大概十分钟都冇,就上齐所有菜!真系非常快!而且我好欣赏佢每碟肉都有标示系咩肉,有时打边炉叫左好多肉,但系永远都唔知其实自己食紧边款都几颓㗎!呢度就冇呢个烦恼啦

自助调料10蚊位
调味料选择好多,最特别系有牛肉汁同青柠拣
个牛肉汁拎去沾牛肉又真系特别鲜甜重牛味。另外仲有麻辣酱同鲜辣椒,啱晒想食更辣既人(例如我

澳洲和牛牛胸肉-$48 (下)
估唔到呢个价钱可以有和牛食!牛胸肉雪花分布均匀,系今晚咁多肉最嫩同牛味最浓既,几乎唔洗咀嚼就融左,好好食!

安格斯横隔肌 - $48 (上)
平时打边炉最钟意就系食安格斯牛,呢度既都唔错,可惜比起和牛黎讲失色不少。因为和牛真系太好味

另外我地仲拣左罕有系列既牛肉,通常呢d部位都只有大陆d潮州火锅店见到,系香港都有真系好惊喜!

匙柄 - $48(上)
肩甲肉附近d部位,虽然质感柔软,但系因为有少量肉筋所以同时有d咬口,几乎没有油分,唔错

金花趾 - $68(下)
筋既比例十分多,同牛展感觉都几似,所以咬落非常弹牙!呢款特别得黎又好食,必试

主食我地叫左
道庭乌冬$28
一份有两块,放入麻辣汤底吸收晒d汤底既精华,真系好好食!虽然非常辣,但系辣得好过瘾

娃娃菜$28
呢度d娃娃菜好甜,而且好大盘,抵食

响铃$28
一共有六条,吸收麻辣汤底食又系极品

洛神花玫瑰茶$12
呢度除左酒之外,仲有其他特色饮品。朋友拣左呢个洛神花玫瑰茶,酸酸甜甜,解辣得黎又开胃

菊花冰粉$9
食落同菊花茶好似,钟意饮菊花既人一定要试。加上冰凉Q弹既冰粉,好啱食完麻辣火锅后做甜品

我地两个女仔食左四百头,食到非常饱。每碟高质牛肉都只系几十蚊。呢个价钱有呢个环境同质素,真系几抵!
而且见到晚上7:15前结帐同9:30后入座仲有八八折,更抵