2019-07-27 27 浏览
今晚约咗朋友食饭,佢就最钟意食肉啦,见到一间好特别嘅舖头位于大角咀,所以就去试下,顺便去奥海城行下~佢其实系奥海城附近,好近,附近都有啲酒吧咁,好多食肆。佢地三种牛肉选择:肉眼部位、牛柳同西冷部位。每款有唔同价钱,仲要睇下旧肉几重,呢度可以单叫牛,但如果想要set,都系加25蚊。呢度嘅经营模式有少少似系快餐店,先排队比钱order,再攞号码牌等叫。间舖头之所以叫medium rare steak系因为佢已经预设所有牛整三成熟,再用铁板上。肉眼300g唔好睇少300g,份量相当大,外皮煎熟,但内里仍然系红色,控制得啱啱好叫set就会有饭、面豉汤、饮品同沙律四个选择拣三个,佢地仲有一个袖子酱,配牛肉相当唔错,餐厅嘅人都有提我地唔好淋上去。我嘅朋友点咗牛柳,听讲呢个部位肉质系比较淋。舖头装修好日本风,播住日文歌几有feel,当日我同朋友好早去,但过一阵已经好多人排队,所以想食嘅朋友最好有心理准备要等!

肉眼300g

我嘅朋友点咗牛柳,听讲呢个部位肉质系比较淋。