2023-06-13
~🍽: 龙凤号 (观塘) @longfenghao========================‼️: 唔同时段嘅餐牌都唔同~ 去嘅时候可以留意吓=========================⬇️⬇️⬇️食评⬇️⬇️⬇️【大肠面线🍜 】($42)🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑大肠有六旧左右🐷🐷值得一赞嘅系食落几淋👍🏻👍🏻同埋卤得几入味😽😽面线调味适中😍😍口感都几滑✨✨整体同平时食到嘅台湾面线差唔多😂😂以价钱嚟讲性价比都几高💵💵—————————【盐酥鸡翼🧂🐔 】($42)🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑佢总共有5只🐔🐔 个皮几薄几脆 ⚡️⚡️食落肉质都唔会话好嚡👞👞 盐酥味虽然冇平时𠮶啲咁重🧂🧂但系都叫做不过不失~ 整体嚟讲都几惹味❣️❣️—————————【龙鳯珍珠奶茶刨冰 🧋🧊】($98)【手工地瓜圆 10粒🍡】(+$12)🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗🐼: 🌕🌕🌕🌕🌗一攞上枱都几吸睛😍😍 卖相嚟讲几靓🧋🍧 配料亦都算俾得多👍🏻👍🏻 值得一赞嘅系刨冰奶茶味好重 🧋🧋 非常之真材实料💞💞 就算食到最尾都唔会觉得好淡🧊🧊 另外份量都算多🤩🤩 最啱约埋一大班朋友一齐食👭🏻👭🏻地瓜圆都几烟靭😍😍味道唔会太甜💕💕地瓜味
🍽: 龙凤号 (观塘) @longfenghao
========================
‼️: 唔同时段嘅餐牌都唔同~ 去嘅时候可以留意吓
=========================
⬇️⬇️⬇️食评⬇️⬇️⬇️
【大肠面线🍜 】($42)
🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑
—————————
【盐酥鸡翼🧂🐔 】($42)
🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑
—————————
【龙鳯珍珠奶茶刨冰 🧋🧊】($98)
【手工地瓜圆 10粒🍡】(+$12)
🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌗
地瓜圆都几烟靭😍😍味道唔会太甜💕💕地瓜味都几重~平时钟意食芋圆嘅可以叫嚟试吓😼😼
—————————
【桂花胎菊蜜 冻 💛🌻】($28)
🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌑🌑
闻落会有淡淡的桂花同菊花香💛🌻 饮落唔算话太甜🍬🍬 虽然桂花味唔算话太出,但就会好清楚饮得出菊花嘅甘甜味🌻🌻 另外值得一赞嘅系佢唔涩✨✨ 成个感觉几养生🍵🍵
—————————
【桂圆雪梨茶 冻 🧡🍐】($28)
🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌑🌑
甜度会比桂花胎菊蜜高少少🍬🍬雪梨味会比桂圆味会出啲💕💕整体嚟讲味道都算浓😋😋饮落都几滋润同埋舒服😚😚
=========================
🌟性价比:8/10
💖回头指数:8/10
加1️⃣服务费:❌
—————————
👩🏻🍳餐厅 : 龙凤号 (观塘)
📍地址 : 观塘骏业街56号中海日升中心2楼2B号舖