2019-09-27
今日同男朋友上山顶拍下拖,揾地方撑枱脚之际见到呢间日本开过嚟嘅餐厅。原来同一间舖里面有两间餐厅,知道呢间有甜品放题,所以我喺隔离食完lunch就过嚟呢边食甜品buffet!店员安排左我坐窗边位,今日又天气晴朗,人都开心啲。中间位有间甜品车,车上放咗十几款甜品,有蛋糕、奶冻、挞等等,全部睇落都好吸引😍煎茶芝士杯系好似Tiramisu,底层蛋糕湿润,煎茶无涩味,令蛋糕味道更香浓。香草红桑子杯,面层有金宝,金宝酥脆,下层系两旧奶冻中间夹著果酱,奶冻幼滑。柠檬挞上层系蛋白,有先用火枪烧过好靓,入口即溶,配埋柠檬吉士酱酸酸甜甜,岩哂夏天食!香草豆腐泡芙,香草味较浓,泡芙皮焗得香脆。伯爵茶歌剧院蛋糕,层次分明,茶味香浓突出,仲食到咖啡味同朱古力味,蛋糕亦好湿润。法式栗子蛋糕,面层系厚厚既栗子慕丝,中间仲夹著云尼拿吉士酱,蛋糕松软,材料简单已好好味。餐厅仲会送上朱古力酥,酥皮松脆👍🏻除左甜品,仲有三款蛋糕可拣,云尼拿、朱古力同杂莓味。我要左杂莓雪葩,味道偏酸,非常清新!甜品拍得住酒店质素。可惜食完午餐已经太饱试唔哂😭
店员安排左我坐窗边位,今日又天气晴朗,人都开心啲。
餐厅仲会送上朱古力酥,酥皮松脆👍🏻
甜品拍得住酒店质素。可惜食完午餐已经太饱试唔哂😭