2020-05-19
屋企附近嘅甜品店寥寥可数,不过几间都几高质素,其中第三街果间由课室装修𠮶间转手到而家松屋,真系正咗好多。甜品好食又大件,而且价钱仲好抵,老板用心经营,大家系感受到嘅。餐厅而家剩系放假先做Set dinner,咸食都卖埋,老实讲质素都几好,而家几十蚊有汤有沙律有饮品,我地要左一个和风牛肉饭同烧鲭鱼定食。牛肉饭味道ok,𩠌料都多,可改善嘅地方就系饭粒比较笠身。至于烧鲭鱼定食,份量都几多,我最欣赏系个汁定豉油好正,因为系有寿司醋嘅感觉。我女朋友最钟意。基本上大部分甜品我都试过,系好食的,share Instagram post仲送雪柜。抹茶心太软好食,又有蕨饼同雪糕,不过流心程度再高啲话好,我次次都叫。最后今次试咗个火焰雪山,个样好靓,雪山系有蛋白组成,下低就系布朗尼。个组合都ok,不过未必会再食,下次叫返疏乎厘。呢个简直系我哋嘅甜品饭堂,绝对绝对可以Encore,推介啊👍。
至于烧鲭鱼定食,份量都几多,我最欣赏系个汁定豉油好正,因为系有 寿司醋嘅感觉。我女朋友最钟意。
基本上大部分 甜品我都试过,系好食的,share Instagram post仲送雪柜。抹茶心太软好食,又有蕨饼同雪糕,不过流心程度再高啲话好,我次次都叫。
最后今次试咗个火焰雪山,个样好靓,雪山系有蛋白组成,下低就系布朗尼。个组合都ok,不过未必会再食,下次叫返疏乎厘。呢个简直系我哋嘅 甜品饭堂,绝对绝对可以Encore,推介啊👍。