2021-08-11 49 浏览
突然想食蚝,朋友极力推介下就去咗喺天后蚝湾,买生蚝外卖回家慢慢叹。食完之后就爱上咗,啱晒喜爱食蚝嘅朋友以前只喜欢系蚝吧食蚝,觉得特别新鲜,估唔到蚝湾嘅外卖生蚝都同样高质新鲜,媲美高级餐厅水准生蚝拼盘外卖要赞下个包装,除咗附有干冰之外,仲包装得好企理,由天后拎返屋企都仲可以保持到新鲜。店主自家直接从法国蚝场直接入口生蚝,品质及稳定性更高,仲有多种生蚝品种可以选择,唔需要去法国都可以食到当地最新鲜嘅生蚝~我就order咗24只生蚝,各有特色(共4款),包括:有Tia Maraa Pearl,Lambert No.2, La perle Noire No.2 , Gillardeau No.0全部蚝都系人手即叫即开,非常新鲜,卖相新鲜吸引。由淡味到浓海水味嘅生蚝轮住食,每一只生蚝都好新鲜,好大只,好厚肉。浓郁海水味连啖啖肉嘅生蚝,入口好Creamy ,啱晒钟意食生蚝嘅朋友。嚟紧朋友聚会,生日/ 圣诞party 又多一个order 外卖嘅好选择

生蚝拼盘外卖

外卖送餐