朋友之前黎过呢间餐厅食生日饭,佢话呢度D野食几好食,所以我就约朋友去试啦!上网见到佢地最近做紧$9一只生蚝,好抵食呀。当晚我都叫左黎试,生蚝都系黎自法国,细细只重海水味,蚝味十分,有兴趣既朋友可以提前打电话预约,咁就保证一定有足够既生蚝留俾你啦。当晚我地叫左个2人餐$1468,食到好饱好满足。🟡海鲜拼盘店员好细心咁介绍生蚝既名,同埋教我地由浅色既肉开始食起会更加好食。拼盘入面有原只波士顿龙虾、海胆、生蚝、时令贝类、刺身带子2只同埋黄金螺2只。店员仲教我地生蚝由左边开始食起,三款法国生蚝各有味道,个人比较钟意第二款,海水味岩岩好,而且够饱满。龙虾睇落去细细只但好多肉,食到啖啖肉架,虾钳好大只仲好鲜甜,虾头仲有好多膏。今日当造既系美国车厘蚬,大大只海水味浓。而黄金螺Size超大只,系我食过既最大只螺呀,大大只好有咬口。食海鲜点可以无白酒呢,我地仲另外叫左杯House of Wine。🟢烟三文鱼黑醋汁沙律&罗宋汤罗宋汤好浓味,见到汤底有蕃茄蓉,唔似汤水咁稀。烟三文鱼配埋黑醋一齐食带点酸酸,够哂开胃。🔵清酒蒜蓉煮蚬店员介绍佢地系用左美国产既马拉蚬,一上碟见到粒粒都好大只呀😱仲要无空壳架,好满足

🟡海鲜拼盘

🟢烟三文鱼黑醋汁沙律&罗宋汤

🔵清酒蒜蓉煮蚬

🟣安格斯肉眼扒配洋葱烧汁(+$120)
主食方面,我地叫左5成熟既牛扒,一见到块牛扒就睇得出师傅煎得好靓,牛肉味唔算好重,但肉入面好Juciy,而个烧汁亦都好香,烧汁加埋洋葱甜甜地唔会好咸

🔴招牌鹅肝粒焗杂菌饭
店员讲解饭入面加左煎鹅肝既油,叫我地将鹅肝压碎揽拌食会更加好食。鹅肝好香一D腥味都无,加埋杂菌食就更香口。

🟢海盐&开心果雪糕
甜品有两款雪糕,开心果雪糕唔会有好假既甜味,食到开心果仁香气,而海盐雪糕咸咸地,咁就唔怕食甜品食得太漏啦