2020-12-13
突然兴起好想食生蚝,上网睇到呢间可以手机用Apps落单叫,24小时送货,仲包送货,好方便就试下!而且有晒拼盘可以拣唔使烦,我就叫左24只。送到嚟个包装超靓,成个花蓝咁,盘底仲会发光,好有去左高级餐厅嘅感觉。打开包装真系有种拆礼物嘅兴奋🤩用左好多冰荐底,保持新鲜。仲要已经解冻好。以前试过嗌返嚟仲要自己解冻搞咗半日都未食得!啲蚝已经全部开晒,仲有柠檬同蚝汁!睇佢哋介绍店内嘅蚝全部都系从法国蚝场直接入口。当中有6只超大Gillardeau No.0,手掌咁大系我既最爱。Gillardeau有一定保证。蚝味鲜,而且无海水味,有鲜甜味,蚝身好饱满,好肥美,食落口口感好好。食完真系令人难以忘记。另一款Fine de claire,口感甘甜爽脆,蚝醒较淡,唔落汁,原汁原味都好好食!每款蚝都洗得好干净一粒沙都冇,而且冰够多,慢慢叹都keep住够冻。估唔到叫外卖都有咁高级嘅享受,无论服务、食物都系超水准。
打开包装真系有种拆礼物嘅兴奋🤩
睇佢哋介绍店内嘅蚝全部都系从法国蚝场直接入口。
食完真系令人难以忘记。
估唔到叫外卖都有咁高级嘅享受,无论服务、食物都系超水准。