📍On Time Coffee & Kitchen (上环)上环苏杭街93号东利商业大厦地下2号舖-----寻晚夜晚同家姐两个人落街撑台脚 准备夜d等姐夫收工再同姐夫去睇夜场戏嘅家姐 突然话想饮杯coffee提下神 本来谂住夜妈妈D cafe应该收晒铺 点知竟然比我地见到呢间新开嘅餐厅 同时有dinner食 又有咖啡饮 正合家姐心意 所以最后就拣左呢度做晚餐落脚点😆-呢度嘅晚市套餐由6:30开始供应到夜晚10点晚市一共有四款套餐 每个套餐都以唔同嘅肉类做主食 分别有鹿儿岛牛扒🐮照烧鸡扒🐥法式羊架🐏同埋慢煮黑毛猪鞍🐷而我地就拣左鸡同猪一齐share黎食~-#照烧鸡扒($168)呢个套餐除左鸡排之外 仲有日式荞麦冷面 沙律 薯条 自选蛋糕 同埋一杯咖啡☕非常丰富 鸡扒照烧汁非常浓郁 质感略稠 肉质滑度唔算惊人 整体正正常常 不过不失 薯条系即炸 非常香脆 无咩空心位 好足料 荞麦面则较浓味 份量足够饱肚 自选蛋糕方面我地拣左蓝莓muffin 食落甜度低 口感松软 而咖啡我地就拣左cappuccino 咖啡味道浓得黎亦好香醇 啡味比奶味突出 奶泡幼滑 而且拉花拉得几靓 😄-#青酱慢煮黑毛猪鞍
上环苏杭街93号东利商业大厦地下2号舖
呢度嘅晚市套餐由6:30开始供应到夜晚10点

#青酱慢煮黑毛猪鞍架($188)而第二款主食我地就拣左呢款慢煮猪 顾名思义慢煮 佢真系煮得唔快 但好彩 漫长等待换黎嘅系惊喜而唔系失望 两个主菜入面 B仔同家姐都更爱呢一款 虽然只系比鸡扒餐贵廿蚊 但水准真系高好多 猪鞍非常大件 厚度亦深 啖啖都非常juicy 咬落有咇汁嘅感觉 青酱提味得黎 又无掩盖猪肉味 伴碟嘅红菜头同沙律 清新又解腻 而呢个set嘅咖啡 我地就拣左latte 奶泡厚度十足嘅latte由于比较大杯 拉花亦更显精致 每一啖饮落都非常绵密 系高质嘅latte 有得跟餐附送平时就咁饮一杯都要4-50蚊嘅咖啡 真系好抵 最后甜品tiramisu亦无令人失望 层层味道分明 奶香同咖啡浓并存 蛋糕亦够湿润 😊

👶🏻B仔整体评价:7.8/10个👍🏻
👶🏻B仔抵食程度:7.5/10个👍🏻