餐厅: 海饌 - 海鮮牛扒餐廳 (Fashion Walk)
资讯:

2024-02-26 79 浏览
最近经朋友推介 先至发现铜锣湾Fashion Walk呢条食街🧐日韩西餐厅都齐全 仲要全部都设室外座位 感觉好chill🤙而今次食嘅呢间海馔 装修格调充满欧陆风情🥂亦有唔少不同国家嘅特色菜式可选择🍽整体行精致休闲风格🌿✨️烤鸡肉牛油果藜麦沙律碗 $130前菜先来一道清新简单嘅沙律🥗沙律食材种类都几丰富 有鸡肉,牛油果,藜麦,芝士,鸡蛋,青瓜等🥬食材新鲜而份量十足🍴配上酸酸甜甜嘅黑醋汁 令人十分开胃😉✨️脆烤苏格兰蛋配风肠|蒜蓉蛋黄酱 $125呢道小食嘅卖相相当吸引🤩橙黄色的鸡蛋黄呈流心状态🍳而外层的炸皮十分酥香脆口💥以油脂满溢嘅免治肉包住鸡蛋 口感层次好丰富😋系一道好滋味嘅小食 啱晒几个人一齐share😆✨️脆烤西班牙粟饲猪腩|泰式酸辣汁 $145猪腩仔外表烤至微微焦香脆身🔥每块都切成一口size🐖肥瘦分明梅花间竹嘅层次🐽放入口中油脂丰富 口感爽弹有咬口🥰仲feel到脂肪喺口腔中慢慢融化😛配上酸辣汁 带出清新解腻嘅感觉🌶✨️烤阿根廷牛簿裙肉配布拉达芝士|阿根廷青酱 $340主菜点了店员推介的烤牛簿裙肉🐂为牛的外侧横腹肌 部位十分邻近内脏🥩因此牛味十分浓郁 仲带有点牛肝嘅膻味🍖脂肪同筋都较少 口

✨️烤鸡肉牛油果藜麦沙律碗 $130
烤鸡肉牛油果藜麦沙律碗

✨️脆烤苏格兰蛋配风肠|蒜蓉蛋黄酱 $125
脆烤苏格兰蛋配风肠伴蒜蓉蛋黄

脆烤苏格兰蛋配风肠伴蒜蓉蛋黄酱

✨️脆烤西班牙粟饲猪腩|泰式酸辣汁 $145

✨️烤阿根廷牛簿裙肉配布拉达芝士|阿根廷青酱 $340
主菜点了店员推介的烤牛簿裙肉🐂为牛的外侧横腹肌 部位十分邻近内脏🥩因此牛味十分浓郁 仲带有点牛肝嘅膻味🍖脂肪同筋都较少 口感偏结实软嫩🤏所以同Burrata cheese可以话系绝配🧀淡淡嘅奶香中和牛肉浓厚嘅味道 同时带出鲜味😉系一道几特别嘅菜色😛

烤阿根廷牛簿裙肉配布拉达芝士伴阿根廷青酱

一间不论食物出品同环境都在平均之上嘅餐厅😁整体环境氛围真系好优闲而带点典雅💝而食物款式同摆盘好用心 亦都几打卡able😆有唔少平时较难食到嘅心机菜式🥰有唔少人放工后选择嚟同朋友聚会👭不失为一个聚脚嘅好选择呢🥂

2024-02-21
烤鸡肉牛油果藜麦沙律碗