2023-03-13 42 浏览
朋友搬咗嚟荃灣住,今日幫手搬完屋,就要佢請我嚟佢屋企附近呢間食餐飯,梗係唔客氣食牛扒,我地都要咗個澳洲肉眼扒,我就揀咗薯菜,佢就要意粉。呢度晚餐有跟餐湯同埋蒜蓉包,羅宋湯都幾足料,蒜蓉包非常有驚喜,雖然跟餐但係質素一啲都唔差,焗得香脆,上面滿滿牛油同蒜粒,十分香口!主菜轉頭送到,大大塊肉眼扒,估唔到伴碟都唔馬虎,意粉有用茄醬炒過,仲要係好味道,讚!我嘅薯菜份量都唔少,係有皮薯角,漲卜卜夠香口。仲有意式香醋汁沙律,成個碟擺到滿晒,真係流晒口水!主角肉眼扒同樣好食,外皮煎香,內面夠嫩亦滿有牛脂香,肉味濃郁。雖然佢可以揀醬汁(我地揀蒜蓉同黑椒),不過基本上都唔洗點用,牛味已經好豐富!大大塊扒連埋咁多伴碟真係好飽,佢呢到仲有即開生蠔,下次多幾個朋友仔嚟一定要試下!我餐飲加錢點左杯紅豆冰,有跟個雪糕放最上,實在太邪惡,好味到癲!餐廳裝修好新,晚餐時間燈光唔會太光有氣氛,店面位置好闊落,有好多卡位,中間有長檯,情侶同一家大細都啱!