韩国迷的女儿因疫情关系,不能去韩国旅行,很挂念韩国的烧肉,好在香港都有唔少韩烧食店,今晚就话要同我去旺角Running 烧食韩烧放题,佢话呢间好好食,特别是海鲜不但新鲜,而且都系任食,非一般只系一次性。餐厅位于楼上舖,抽气都做得唔错,不会烟雾离漫。入座后立刻送上前菜,侍应提醒萝卜不是吃的,而是等烤盆有㶶咗,就用萝卜抹下。多款汽水任饮,啤酒就要另计。亦有多款酱汁,客人可以到自取区自取。食物就要剔纸落单有海鲜、鸡、羊、牛、猪、香肠、蔬菜、面、饭、汤和小食。点菜后首先上咗一大盆海鲜,每样都好新鲜,切得整整齐齐,洗得干干净净。另一盆系肉类,分隔放,亦都好新鲜。立刻开炉烧嘢食,鸡翼已经开边,方便烧烤快熟,猪梅肉薄切,烧几下就可以,肉质鲜嫩。多春鱼好香口,调味鸡肉入味,猪大肠唔会韧。大虾大只,鲜味弹牙。生蚝即叫即开,新鲜冇腥味。龙脷鱼肉质细嫩,带子鲜,鱿鱼圈和芝士肠弹牙。我特别喜欢蒜蓉芝士生蚝够大只,烧熟后芝士还可以拉丝,有蒜香味,芝士也十分惹味!小食柚子味炸鸡和韩式炸饺子,即叫即做,炸鸡皮脆肉嫩,配抽子汁,甜中带酸好好味。炸饺子好大只,外层香脆,香喷喷的韮菜馅料饱满。最后还有每人一份的甜品,我选
另一盆系肉类,分隔放,亦都好新鲜。
最后还有每人一份的甜品,我选咗韩国蜜瓜雪条,清甜好味。