351
等级4
120
位于观塘骆驼漆入边呢一间新蒸武门,主打炖汤私房菜,之前已经听朋友讲过呢一间小店嘅晚饭好好食,所以今日我哋都黎试吓我哋叫咗一个二人餐$420,二人餐包括一个炖汤、一款肉类、一款海鲜、一款蔬菜🥬。一坐低店员就为我地奉茶,茶具非常精美系黄色嘅万寿无疆茶杯,里面已经有杞子、菊花等喺茶杯入边,呢个茶几特别!而今日嘅是日炖汤系茶树菇虫草花炖猪展,炖汤非常足料入味,而且无添加味精,好快我哋就成盅饮晒!海鲜方面我哋拣咗蒜蓉粉丝蒸扇贝,去到新「蒸」武门,当然要叫啲蒸既菜式试吓系咪真系咁坚,的确冇令我地失望,扇贝非常嫩,厨师拿捏得非常好,而且上面仲铺满蒜蓉同粉丝肉类方面我哋叫咗香菇杞子北茋银山焗鸡,呢个焗鸡用锡纸包住,当店员一揭开锡纸,阵阵药膳鸡味就慢慢散发出黎!个鸡好入味,因为有预先将鸡斩件,所以每一旧鸡都吸尽精华!最后一味蔬菜系浓汤节瓜浸鱼滑,鱼滑非常弹牙,同埋啲汤一齐食,成件事又升华左!总括嚟讲,虽然唔知呢间餐厅叫唔叫做私房菜,但系质素绝对比私房菜中,而且位于观塘市中心,所以对于我哋呢啲无饭家庭来讲,真系岩哂
更多

10 浏览
10 浏览

12 浏览

2 浏览
5 浏览

4 浏览

0 留言

个鸡好入味,因为有预先将鸡斩件,所以每一旧鸡都吸尽精华!

张贴
评分