2021-05-25 108 浏览
同男朋友黎试下呢间隐世私房菜,佢地唔接受walk-in,净系做预约,成个环境布置都好elegant,加上少人可以同伴侣舒服咁chill番晚,入到黎成个人即刻慢左,逐碟菜式上,有专人介绍,前菜非洲古斯米沙律用非洲小米整,因为有红椒黄椒所以少辣,但好容易入口,第二道前菜系和风慢煮昆布牛小排,厨师用整块昆布包住慢煮牛小排,所以每啖都有甜甜既昆布味,牛小排半生熟,口感湿润,餐汤系好令人难忘既一部分,法式龙虾汤系我成世人饮过最正既汤,佢地用原只龙虾打碎佢,唔洗落盐都可以好好饮,非常极级浓郁既龙虾味,即使一少啖都足以令你回味无穷,真心无夸张!!鲜粟米忌廉汤则采用日本粟米直接打融佢,非常之甜!!正正餐厅全部用真材实料,所以味道十分浓郁而且饮完系已经有半饱感觉,好幸福啊☺️鲜菇通心意粉都好出色,鲜菇味同忌廉白汁味互相平衡,小小粒贝壳意粉好得意😂至于Main course则推介烩牛肉面配红酒汁,平时餐厅多数用薯蓉底,佢地则采用芹菜,一个比较健康既选择,结果味道又唔错㖞,连埋香浓既红酒汁,正,第一次食牛肉面口感好稔,有少少似牛腩,连埋红酒汁更juicy,男朋友都大赞呢间私房菜水准!大家不妨黎试下佢,特别日子就更加有feel🥰🥰